221 entry daha
  • --- spoiler ---
    filmin girişinde summer ile ilgili bir bilgi sahibi oluyoruz; bitch. summer film boyunca buna uygun davranıyor ve seyircinin tepkisini çekiyor. aslında sorunu aşkla ilgili değil.. daha önce aşık olmamış ya da bir sabah aşık olduğunu farketmiş değil. summer birini arıyor.. hoşlandığı, beraber vakit geçirmek istediği, ten uyumu olan, kendisine aşık olan ve kimseye anlatmadığı şeyleri anlatabileceği birini arıyor... summer için bunlar yeterli olmaz, olmuyor da, o aynı zamanda ayakları yere sağlam basan, kariyeri olan ve zengin birini arıyor, en azından diyor bir hedefi olsun. tom, son maddede aranılan şartlara haiz olmadığı için ve tekrar tekrar yoklama çeken summer'a bir türlü burada yanıtını veremediği için koca yazı heba ediyor. evlenme teklifi aldığı gün dahi son bir umut tom'a pas atıyor, tom aslında mimar... tom sikerim mimarlığı ben aşk adamıyım ayaklarına devam ediyor. bunu gören summer tek taşıyla şov yapıyor. summer aşık olmamış olsa gerçekten yani bir sabah uyandım masalı gerçek olsa o mekana gidip tom yolları gözlemezdi. oraya gidiyor ve geleceğini biliyordum diyor. kim bilir kaç gün daha gitti ve kaçıncısında denk geldi. aşık olduğun adamla evleneceksin ve sana aşık olan adamın mekanına gidip adamı bekleyeceksin ha, hadi canım sende. oraya gidiyor çünkü; kimseye anlatamadığı şeyleri anlattığı adamı değil diğer şartlara uygun adamı seçti ve evlilik kararını sorguluyor. tom'u yine davetiye yazan biri olarak görürse içi rahat edecek ve kocasına koşarak gidecek. o da ne? tom, kariyer peşinde hareket etmeye başlıyor ve summer deliriyor. 450 gün bir adım atmadın da ben evlenince mi yola çıktın diye hırslanıp; tom'un canını acıtacak sözler söylüyor. yalanını yiyim senin. o gece dans etmesinin sebebi de; istediğinin o olması. ama açık açık diyemiyor; bak tom koçum iyisin hoşsun da, davetiye yaza yaza nereye kadar? senin gibi çulsuzla zaman kaybettim zaten kendime çatı katında parti verdiğim, tek taşı göstererek şov yaptığım bir koca buldum. bir senede mimar olsaydın senine olurdum.

    gelelim tom efendiye. o da yanlış yollara giriyor. nasıl filmin başında bitch diye bilgi sahibi oluyorsak tom hakkında da bilgi sahibi oluyoruz. o bilgiyi bize veren küçük bir kız çocuğunun repliği;

    - güzel bir kız, sırf seninle aynı tuhaf şeylerden hoşlanıyor diye ruh eşin olmaz, şapşal.

    evet, şapşal kendisi... aşık olmak istiyor, birisi olsun istiyor. bu birisi kafasındaki aşka uygun olsun istiyor. ortak zevkleri olsun, beraber vakit geçirmekten hoşlansın ve en önemlisi güzel olsun istiyor. kız güzel olduğu için aşka uygun oluyor. kızı ruh eşi olarak görme sebebi; müzik zevklerinin uymasından ve kızın güzel olmasından ibaret. bu uğurda kızın yaptığı bütün yamuk hareketleri görmezden gelme yolunu seçiyor, farketmiyor değil ama görmemeyi-değerlendirmemeyi seçiyor. hazırladığı cd'yi dinlemediğini, siklemediğini farkediyor ama hemen geçiştiriyor, gibi... zaten filmin başında söylemiş arkadaşına benim ligimde bir kız değil... o da hakediyor yaşadıklarını. götü-başı oynayan, istediği gibi birini ararken bir ihtimal istediğim kıvama gelir diye kendisini yedekte tutan birine takılıp kalıyor.

    yeni beş yüz gün böyle olmaz, neden olmaz? çünkü yeni kızla davetiye yazarken tanışmıyor, kariyer kovalayan bir mimar olarak tanışıyor. kız penceresinden güzel bir başlangıç. kız da maşallah taş gibi. bu da erkek için güzel başlangıç. daha uzun ömürlü bir ilişkileri olur.
    --- spoiler ---
858 entry daha
hesabın var mı? giriş yap