5 entry daha
  • evde mübahtır dışarıda kabul etmem mantığının bir diğer yansımasıdır. güzel bir akşam dışarı çıkmış park'da arkadaşlarımla buluşmuş muhabbet ederken yanında iki bira içsem sanane arkadaşım. sen insanların kolaylıkla ulaşabileceği, açık alanları olan barlara, publara ruhsat verdinde biz mi gitmedik. senin görevin insanların içip başkalarını rahatsız etme ihtimaline karşın içkiyi toptan yasaklamak değildir. insanları içkinin bir eğlence aracı olduğu, insanların eğlenirkende başkalarını rahatsız etmemesi gerektiği konusunda bilinçlendirmendir.
    zaten götüyle içen bir milletiz bu tür yasaklar vs. yüzünden iyicene alışkanlık yapacak bu götten içme olayı. içkiyi toplumdan bu kadar uzaklaştırırsan, bu kadar yabancılaştırırsan içki tabiki topluma zarar olarak döner. ama evde mübahtır dışarıda kabul etmem mantığından kurtulamayan arap kültürü yalakası insanların bunu anlaması oldukça zor.

    ayrıca denizli belediyesi daha öncede içkili yerleri tabakhane yada mezbahane (tam hatırlayamadım) yakınlarına taşıma teşebbüsünde bulundu. burdan bile dertlerinin halk huzuru sağlamak olmadığı anlaşılmakta.

    ek olarak. sen yasaklamasanda cami avlusunda, hastane bahçesinde kimsenin içki içeceği yok zaten. insanın bunu anlaması için beyninin delik olmaması gerekiyor. hayatta kazandığı bilgilerin bu delikten akıp gitmemesi gerekiyor tabikide.
27 entry daha
hesabın var mı? giriş yap