127 entry daha
  • antimilitarist bir filmmiş.

    ırak'ta yaşananlarla ilgili, işgalle ilgili olarak filmdeki herhangi bir karakter, olumlu veya olumsuz bir sorgulama, bir monolog bir dialog içine girdi de ben mi duymadım? herhangi bir asker "what the fuck lan benim burda ne işim var, kimin için ?" dedi de ben mi kaçırdım. bomba imha ekibinin imha ettiği bombalar ırak halkına karşı değil de amerikan askerlerine karşı konuluyor. aslında biz burda olmasak ortada bir bomba da olmayacaktı dediler mi mesela. demelerine gerek yok bunu bir şekilde ima ettiler mi mesela? yapılan birkaç ima ise şöyle;

    --- spoiler ---

    bir taraf 12 yaşındaki bir çocuğu öldürüp onun içine bomba dikerken, diğer taraf o cenazeyi patlatmak yerine açıp bombayı çıkartıyor, cenazeyi de binadan çıkartıyor. bu filmin(işgalin değil sadece filmin) iyi ve kötü adamlarını düşündüğünüz zaman sonuçlar nasıl oluyor mesela.

    film boyunca tanıdığımız, sevdiğimiz, özdeşlik kurduğumuz karakterlerden birisi boku bokuna öldü mü mesela?
    eldrich bile 6 ay sonra düzelecek.

    doktor öldü mesela ama hep o lanet ıraklılar yüzünden. oysaki amerkalı doktor onları tehlikeli bir alandan uzaklaştırmaya çalışıyordu, o pislik ıraklılar ondan parça bırakmadılar.

    son olarak canlı bomba ıraklı aile babsını kurtarma çabası vardı ki helal olsun sana amirikan ordusu. helal sana rütben her neyse james. sen ve sizin ordunuz büyük.

    --- spoiler ---

    nefes'le karşılaştırılmış. nefes'te neden orda olduklarına anlam veremeyen 40 kişi kimsenin uğramadığı bir dağ uğruna ölüyorlardı. ki o da ayrı bir tartışma konusu.

    bu entrymi de tüm amerikan ordusuna ithaf ediyorum. sağ salim evlerinize dönün. asker, polis ve itfaiye tüm üniformalılar hepinize teşekkür ediyorum. antimilitarist mi demiştiniz? öyle filmin açılışına "war is a drug" yazmakla olmuyor.. yaz başına "war means petrol" bir de bunu ıraklı bir bombacının gözünden çek bakalım, ben o filmi daha çok beğeneceğime eminim.
130 entry daha
hesabın var mı? giriş yap