5 entry daha
  • afganistan görevini alman politikacilarin el birligi ile eline yuzune bulastirmis ordu. önce 150 küsur masum afganlinin öldügü, yürütme hatasinin yapildigi ve üzerinin örtülmeye calisilip siyasi arenada cakallar tarafindan sömürülmüs bombardiman olayi ve son zamanlarda artan alman kayiplarinin getirdigi baski ile bogusmaktalar su günlerde. hem politaci olarak onlari oraya yollayacaksin, sonra da tutustugu durumlarda ben anlamam diyip generallerin istifasini isteyeceksin. buna seffaf bati demokrasisi diyorlar, yersen artik. sigorta hukugu acisindan bir türlü savas olarak nitelendirmedikleri afganistan misyonlari yine bu yüzden agir mühimmat ile desteklenemiyor. bir cok ordu mensubu da ülan fransiz bile eurocopter getirmis yanina, tigerlarla guvenligini sagliyor, biz ise zirhli 4 tekerlerin arkasina saklanmak zorunda kaliyoruz diye feryat etmekte.

    ayrica 2002'de spd ve yesillerin afganistana gönderdigi ordunun oradaki islevi simdi sol partiler tarafindan cok elestiriliyor olmasi ise ayri bir sol ironisidir.

    not: ciddi bir tsk karsitligi vardir bunlarda afganistan görevi yüzünden. bizimkileri direk ucakla türkiye'ye bazi bitkileri kacirmakla sucluyorlar. ha amerikaliya laf etmeyip sirf bize yüklenmeleri adami killandirmiyor degildir. hayir olsun.
14 entry daha
hesabın var mı? giriş yap