• sınır ötesi dediğim bir film ya da operasyon değil, program; kanal d programı. berna laçin sunuyordu vakt-i evvel. cinlerden, perilerden, bedensiz varlıklardan dem vuruyorlardı. tüm bu etkenler yaş eğer makul sınırlar dahilinde ise alta sıçırtmak içün yeterli oluyor. olabiliyor. fazlasına ihtiyaç yok:((

    eşşek kadar adam olmama rağmen hayattaki en büyük korkularımdan birinin berna laçin olması elbette benim içün de sarsıcı. fakat temelleri var. bu şahsı ile ilgili bir konu değil. iyi bir insan olabilir, çevresindekiler tarafından sevilebilir, her daim neşelidir belki/ etrafına da neşe saçıyordur... eyvallah. hiçbirine itirazım yok. ama o programı sunduktan sonra zihnimdeki korkutucu etkisi geçmedi, geçmeyecek. herkesin vardır buna benzer travmaları. kimi ibrahim tatlıses'in bıyığına tren çarpan filmi unutamamıştır [tam olarak bıyığına evet] misal, kimi kapı gözünden bakarken kurşun yiyen adamı, kimi korcan karar'ın şok programını. velhasılı kelam, vardır böyle bir travma. benimkisi berna laçin ve onun programı sınır ötesi işte.

    yayınlandığı tarih çocukluğumun son dönemlerine denk geldi, gece geç saatte düşüyordu ekrana, oturup izliyordum gözlerimi belerte belerte. korkacağımı bildiğim halde, programın hipnozik etkisinden olsa gerek, elim kumandaya gitmiyordu kanal değiştirmek içün. malak gibi izliyordum. tv'de izlediği uçak kendi evine dşen yaşlı kadın, ağlayan bebek köşkü, kendisi ölünce çaresiz kalan evlatlarını ziyaret eden anne... ve sair bir sürü tüyler ürpertici, kılları halaya durduran konu/ konsept. bilincimi siktiler tam manasıyla. bunu yıllar sonra farkettim. geçmişe dönüp baktığımda korku duvarlarımın en özel harcının sınır ötesi olduğunu görebiliyorum. ne yazık.

    velhasıl, berna laçin benim korkumdu :(((
5 entry daha
hesabın var mı? giriş yap