6 entry daha
  • olayın vahametini hafifletmek için söylemiyorum yalnız anlamadığım bir şey var, daha iyi anlayan varsa aydınlatırsa sevinirim, belli ki borç batağında bu ilçe, genel olarak da ülke ama çok fazla çarpıtmanın da alemi yok, bahsi geçen ilçede 16.000 icra dosyası var deniyor, yani haberin aslının 75.000 nüfusunun 16.000'i icralık olan ilçe olması daha doğru olur. haberi okuyorum, yazılanları okuyorum, çiftçilerin hepsi icralıkmış gibi lanse ediliyor ama verilen bilgilerden toplam icra dosyası sayısının 16.000 olabileceği daha mantıklı geliyor. neyse o bile vahim.
    son günlerde bu tip haberler arttı, şu kadar icralık var, hapse giriyorlar falan. öncelikle temel kural şudur hukukumuzda, kimse para borcundan dolayı hapis cezasıyla cezalandırılamaz. bir iki ekstrem durum dışında (yeddieminliği suistimal, taahhüdü ihlal vs) ama haberi yazan da okuyan da banka takip yapmış da ödenmeyince tıkmış içeri gibi anlıyor.
    tamam halkın durumu, borcu, ekonomisi üzerine haberler yapılsın, konuşulsun ama doğru yazın olm şunları, abartarak dikkat çekmek ve buna inanmak da yanlış oluyor.
    ha dediğim gibi biri derseki, lan saruhanlı komple çiftçilik yapıyor, o yüzden böyle oranlanmış, eyvallah derim.
    şimdi biri çıkcak, hökümet yanlısısın sen, çarpıtma diyecek, ben de lan mı canın sağolsun diyip geçicem.
6 entry daha
hesabın var mı? giriş yap