4 entry daha
  • bu filmi sırf anime olduğu için ve doğa-insan savaşını ele aldığı için studio ghibli kopyası olduğunu iddia etmek en büyük hatalardan biri olacaktır. bu mantıkla gümüş saçlı agito'nun kötü bir tarzan ya da avatar kopyası olduğu bile iddia edilebilir.

    agito fikir olarak bir çok animede olduğu gibi özgün bir hikayeye sahip. ama biraz abartı sanki. yanardağın gücünü kullanarak koskoca dağı yürüyen bi mekanizmaya dönüştürmek gibi uçukluklar bilim kurgunun bile bir sınırı var dedirtiyor.

    animasyonda ise son zamanlarda japon animasyonunda sıkça kullanılan cgi etkili. özellikle 2d animasyon ile 3d animasyon bir araya getirilmeye çalışılıyor ama bu filmde pek uyumlandırdıkları söylenemez. hani nasıl desem farklı bir renk kontrastı, hafif blurluk felan, son zamanlarda çoğu animede standart hale gelmiş bi konsept. nedense bir türlü ısınamadım buna, soğuk geliyor, itici geliyor. en son last exile'da yaşamıştım bunu.

    halbuki miyazaki baba öyle midir. geleneksel animasyon yöntemlerini ısrarla kullanmaya devam eder, renk seçimi ise harikuladedir. hatta bir söyleşisinde "benim disney'den farkım filmlerimin daha canlı ve rengarenk oluşur" gibi bir demeci bile mevcuttur. hal böyleyken miyazaki kopyalanamaz, kopyaladım diyen yalan söyler. eeh nerden nereye geldik.
hesabın var mı? giriş yap