1 entry daha
  • uruguay'ın güney batısında yer alan, buenos aires'e 1 saatlik (hızlı) feribot mesafesinde olan sevimli bir tusit çekim merkezi. portekiz kolonisi olmasından kelli - ki adı da buradan gelmektedir - bir adet tarihi kent merkezi bulunmakta ve bolca koloni mimarisi örneği görülebilir (güney amerika'da bunları görekten sıkılmadıysanız). ilginç de bir tarihi mevcuttur: uzun süreler portekiz ve ispanya paslaşmasına maruz kalan bu kent, bir dönem brezilya'nın himayesi altına bile geçmiştir.

    bu kentte birbirinden kötü uruguay şaraplarından tadabileceğiniz gibi posada adı verilen, kendinizi koloninizde iş kurmaya giden biri gibi hissettirmenizi sağlayan küçük otellerde konaklayabilirsiniz.

    bir dönemlerin kolonisi havasını şehrin biraz dışında golf sahasına sahip sheraton'da hala yaşabilirsiniz, hiç hoş değil.

    tüm uruguay için geçerli oalcak bir tüyo da kesinlikle arjantin pesosuyla alışveriş yapılmaması hatta döviz ofislerinde bile değiştirilmemesi gerektiğidir. nedense arjantin pesosuna köpek muamelesi yapılıyor.
4 entry daha
hesabın var mı? giriş yap