4 entry daha
  • yıllar yıllar önceydi...

    o zamanlar lut gholein, yalnızca iki çadırdan mütevellit yeni kurulmuş bir göçebe kampıydı. bu çadırda yaşayan insanlar, çölün geneline yayılmış gizli mağaraları kolaçan eder ve buralardaki yaratıklarla beslenip yaşamlarını devam ettirirlerdi.

    günlerden bir gün, güpegündüz beklenmedik bir buz fırtınası çölün ortasında cereyan etti. ne olduğunu anlayamayan kamp sakinleri ufka bir göz attı ve kendilerine yaklaşan dev bir buz kütlesi gördüler. buz kütlesi yaklaştıkça şekil değiştiriyor ve hayvani böceksi bir yapıya bürünüyordu. kamptaki en yaşlı insan olduğundan ve anadolu'dan buraya göç ettiğinden kafasının üzerinde 'elder_tr' yazan adam sakince sessizliği bozdu "tıpkı bir zerg'e benziyor di mi arkadaşlar.. bu kadar büyüğünü de hiç görmemiştim ha.." dedi. bunu duyan diğerleri "ne diyo lan bu?" dercesine birbirlerine baktılar. yaklaşık 10 saniye sonra dev kütle kampın önüne geldi ve kamp sakinlerine koyu, sümüksü bir bakış fırlattı. cehennemin -1. katı kadar derin bir sesle insanlara "looking for baal?" diye sordu. kamptakiler bu soru üzerine korkudan kaskatı kesildiler. içlerinden biri konuşacak cesareti bilmem neresinden bulduysa, o an şunu söyleyebildi: "sıçtık.. ingilizce bilen var mı aramızda?" ve doğrudan elder_tr'ye baktı. elder_tr yeleğinin iç cebinden ağır hareketlerle çıkardığı, üzerinde 'tekel thawing potion' yazan iksiri yudumlarken karşısındaki iblise baktı ve alabildiğine cool bir ifadeyle "who are you?" diye sordu. iblis önce duraksadı sonra soğuk bir hırlamayla "duriel" dedi. gözleri bir anda fal taşı gibi açılan elder_tr bu cevap üzerine soğukkanlılıkla "no.." dedi "we're not looking for baal" dedi. 10 saniye daha geçmemişti ki duriel tekrar gözden kayboldu.

    bir süre sonra kamp sakinleri kendilerine geldi ve "eheh yüzüne bak olm masmavi olmuş" "anan da böyle mavi miydi?" "mavi, mavi, masmavi" gibi şakalarla birbirlerine takıldılar. o an bir de baktılar ki hepsi masmavi olduğu halde elder_tr gayet bronz yanığı teniyle halen ufku süzmekte. buna anlam veremeyen kamp sakinlerinin bön bakışlarını fark eden elder_tr onlara yaklaştı ve lut gholein'in tarihini tamamen değiştirecek şu sözleri söyledi:

    "arkadaşlar.. bakın bende yalan yok. bir şeyi biliyorsam söylerim, bilmiyorsam susar sizi dinlerim. bu gelen iblisin adı duriel ve kendisi kadim mi kadim, gudubet mi gudubet bir yaratık. buralarda yaşadığını bilseydim sizleri buraya göç ettirmezdim amma ve lakin yaptık bir hata. şimdi hatalarımızdan ders alma zamanıdır, hayıflanmanın değil. bakın bu iblis, yanına yaklaştığı herkesi bir anda dondurur o derece soğuk bir aurası var. bunu bertaraf etmek istiyorsak çölde sağa sola bir sürü cold shrine dikmeliyiz. 'o ne lan' der gibi bakmayın suratıma. hepsini tek tek anlatacağım, haydi arkadaşlar iş başına!"

    ve böylece lut gholein'de uzun yıllar boyu süren altyapı çalışmalarıyla, ben diyeyim 50 (elli) sen de 70 (yetmiş) adet cold shrine hizmete açılmış oldu.

    dipnot: yazılanların birçoğu deckard cain'in anılarından derlenmiştir. günahıyla, sevabıyla her şey ona aittir. blizzard'ın konuyla bir alakası yoktur. o zamanlar blizzard mı vardı.
hesabın var mı? giriş yap