24 entry daha
  • çocukluğumun geçtiği sokak.

    barlar sokağı olmadan daha birkaç sene önce burada kocaman, bahçeli iki ev, köprübaşı kuruyemiş'in deposu, pino'nun imalathanesi falan vardı, sekiz on çocuktuk, doğru dürüst araba bile geçmezdi sokaktan. ibis otel bir tmo silosuydu, ölümüne tozlu bahçesinde bekçi izin verdiğince futbol oynar, sonra sokağa döner üstüne saklambaç oynardık, çerkez bir aile vardı, metal garaj kapılarını kale niyetine kullanıp gürültü yapardık, yaşlı bir teyze "çocuklar sesinizden namazda okuduğum duayı karıştırıyorum" diye ara sıra cama çıkardı, geçenlerde vefat etmiş, allah rahmet eylesin.

    bu sokağın çocukluğuma ait daha on on beş sene öncesinin hatıralarını bu kadar hızla eski fotoğraflara hapsetmiş olmasına bir türlü alışamadım. diğer her şey zaten yeterince hızlı değişiyordu, bir de bu sokağın değişmesine, oyun oynadığımız kaldırımları bile yutup gözden kaybetmesine gerek yoktu gibi geliyor.
    siz eskişehirde yaşayan, bu sokağı barlar sokağı olarak tanıyan öğrenci insanlar, bu entryi sevmeyeceksiniz biliyorum. önemli değil. sadece gereksiz romantizm yapıyorum. her şey yolunda.
140 entry daha
hesabın var mı? giriş yap