27 entry daha
  • etik danışma kurulu'nun vardığı ortak kanı, serginin önemli eğitsel değerinin olduğu ve bilim merkezi'ne uygun olduğudur. "etik kurul kimlerden oluşur? bize soran oldu mu?" diyen olabilir. st. john's papaz okulu misyon cemaati papazları, felsefe doktoru, hukukçu, haham morley feinstein üniversite sinagogu, ucla tıp merkezi doktoru etik kurulunu oluşturan kesim.

    sergiyi bu kadar ilginç yapan (günlük pozlarında gerçek bedenler) aynı zamanda en tartışmalı da yapmaktadır. bu nitelikler olmaksızın sergi bu kadar güçlü bir eğitsel deneyim olmazdı. din danışmanları, serginin musevi-hristiyan etik ve ahlak ilkelerinin ihlali olmadığı kanısına vardılar ve tabiki yine bizden ses çıkmadı henüz. ancak sergiye kişisel değerlere ve hassasiyetlere dayanan muhalefet olabilir ve bunların özenle dikkate alınması gerekir. en hassas iki alan muhtemelen bedenlerin kaynağı ve bedenlerin her gün pozlarında sergilenmesidir. bilim merkezi'nin her iki sorun ile ilgili kamuoyuyla uygun ve etkin şekilde iletişime geçmesi gerekir. plastinatlar bilim, sağlık ve tıp eğitimi bağlamında sergilenmekte ve bir saygı atmosferi yaratmaktadır.

    serginin kilit amacı, body world katalogunda güzel ifade edilmiştir: “meslekten olmayan insanların tıbbi aydınlanması ve tıbba verdiği değerin artması için ” tüm bedenlerin uygun şekilde bağışlanmış olması gerekir. danışmanlar, bu hususun projenin en tartışmalı yönü olduğu kanısındadır. uygun şekilde beden bağışı yapıldığı bilim merkezi'ni tatmin edecek şekilde doğrulanmalıdır ve çeşitli bileşenleri içermelidir: beden bağışçısı formu’nun yeterince bilgilendirilmiş rıza sağlaması gerekir. bazı danışmanlar beden bağışçısı formu'nun oldukça iyi - oldukça kapsamlı olduğu kanısındadır. ancak yeterli bir bildirim ve bilgilendirilmiş rıza standardını yakaladığından emin olmak için gözden geçirilmelidir. ayrıca formda beden bağışçılarına çeşitli kullanım seçenekleri de sunulmaktadır. sergideki bedenlerin, halka açık şekilde sergilenmesi için rıza gösterildiğinden emin olmak için bağışçı formlarını incelemek mümkün sanıyorum.

    etik rapor
111 entry daha
hesabın var mı? giriş yap