8 entry daha
  • buharlı ütülerin içindeki kireç tabakasını sökmek için de kullanılıyor. halk arasindaki adi sirke ruhu.yarim litresi 3 lira

    1'e 1 su ile karistirarak utunun su haznesine bosaltiyorsunuz. utuyu en yuksek sicaklik ayarinda calismaya birakiyorsunuz. yalniz dikkat edin, gercekten iyi havalandirilmis bir ortamda yapin bunu. sinus, burun deligi, goz kapagi falan kalmiyor yoksa. gozler yasli, burun akici hale geliyor. hafif bir bas agrisi da cabasi.

    neyse. koydunuz icine, calistirdiniz. utuyu, annenizden isteyeceginiz tam pamuklu bir bezin uzerinde hareket ettiriyoruz. bezde igrenc bir kahverengi tabaka olusmaya basladiginda dostumuzun isini yapiyor oldugunu anliyoruz. isterseniz su anda utuyu fisten cekip bezin uzerindeyken sabaha kadar birakabilirsiniz. sabah da temiz suyla 2-3 defa icindeki butun kalintilar cikana kadar durularsiniz.

    eger utunun tabani bembeyaz kirec tabakasiyla kaplandiysa telaslanmayin. utu ilikken bu arkadasi emdireceginiz temiz bir bezle tabani temizleyebilirsiniz. kirec sokme islemini yaptiginiz beze dokundurmazsaniz tekrar kirlenmez.
13 entry daha
hesabın var mı? giriş yap