50 entry daha
  • thira da denilen tuhaflıklar adası. nam-ı diğer şeytan adası. yunan kiklad adaları'ndan ruhu ve canı alınmış, en güneyde olanı.

    adada yerli halka rastlamak pek mümkün değil. adada ruh olmadığı gibi, damla doğal su da yok. yerine habire tüm bedeninizi yalayan sersemletici rüzgarlar ve uçuşan turist etekleri var. yerlilerin çoğu çekip gitmiş veya satıp kaçmış; yerlerine de atinalı, hollandalı, alman işbilirler gelmiş. adada kalan nispet miktardaki yerlilerin oturduğu mahallelerse, oteller ve turistik işletmeler arasına sıkışıp kalmış adeta. adanın en güzel evlere sahip mahallesi olan megalochori ise başka bir yalnızlar mahallesi... turistik tesislerden ve turist kalabalığından azade bir sokak bulduğunuza sevinmekle birlikte, ara sokakların bu kadar sessiz ve terkedilmiş görüntüsüne çok da sevinemiyor insan. yer yarılmış, ada sakinleri de bu çukurun içine düşmüş sanki.

    korkunç bir japon turist akını var adaya. nedeni ise, manzaraya karşı romantik ada nikahı kıymak. nispeten akıllı adlettiğimiz bu insanlar, önce kendi ülkelerinde evleniyor, sonra burada bir kez daha evlenebilmek için iki yıl öncesinden gün alıyorlar. 10 dakikalık törenin masrafı ise iki bin avrupa parası! senin dünyaca meşhur kyoto bahçelerin dururken, ne işin var burada?!

    adanın tek anlaşabildiğim yanı kedileri oldu. gerçekten muhteşem yaratıklar. adanın bakımlı köpekleri ise nedense insanlarla göz teması kurmuyor. merhaba demeye çalıştığım beş altı köpek, benzer bir içe-dönüklükle derhal kafalarını çevirip popolarını yalamaya başlıyor... tuhaf!

    eğer güzel ve keyifli bir yunan adası tatili istiyorsanız, bu ada kesinlikle o ada değil... hemen yandaki adada hala tütmekte olan kraterden havaya sinsice sızan kükürte direnerek mutlu ve huzurlu bir uyku çekebileceğinizi düşünüyorsanız, pek fazla şansınız yok.

    tevekkeli santorini'ye boşuna şeytan adası dememişler!
124 entry daha
hesabın var mı? giriş yap