19 entry daha
  • 11 yıldır aralıksız içtiğim meretten son nefesi az önce çekmeme yardımcı olan ilaç.

    sigarayı 18 günde bıraktım. özellikle ilk günler hiç bir etkisini görmedim, sigara isteğini azaltması adına. sabah akşam 1 mg lık doza geçtikten bir süre sonra içtiğim sigaradan zevk almamaya başladım. fakat yıllardır gelen alışkanlık ve sanırım beyinde tam olarak bitirememe sonucu bırakmaya cesaret edemedim. 3 gün önce allen carr ın sigarayı bırakmanın kolay yolu isimli kitabını okudum. beyinde bitmeyen kısmı için oldukça yararlı oldu.

    ben de gün gün sigara içmeme günlüğü tutacağım. daha önce 24 saat dahi ara vermemiştim. tekrar başlarsam da ibret olsun diye bu entryi silmeyeceğim.

    24 saat sonrası: en uzun süre içmeme rekorumu kırdığımı görünce kutlamak için elim sigaraya uzandı. öyle alışmışım bu merete. ara ara canım çok istese de beklediğim kadar zorlanmadım henüz. yalnız gündüz bir ara zeka seviyem aniden 30 puan kadar düştü. yani tıraş olabilir, kendi kendime banyo yapabilir, yatağımı düzeltebilirdim ama daha fazlası beklenemezdi bu iq ile. o halde çalışmak zor geldi. o da geçti. ikinci güne kadar seyir defterinden sevgiler.

    48 saat sonrası: 'bugün dayanamadım içtim sözlük' . evet sırf bu cümleyi yazmamak için içmedim. çok dayandım çok...

    72 saat sonrası: türk kahvesinin mantıksız bir içecek olduğuna karar verdim. ilaç etkisinden olsa gerek, kriz aralıkları uzadı..

    5 gün sonrası: gündüz gelen şiddetli krizleri saymazsak oldukça iyi bir gün. yavaş yavaş zehir vücuttan çıkıyor. bugün içmememe en büyük yardımcı şey içimden, 'nikotinsizlikten kimse ölmez' dememdi.

    8 gün sonrası: bir daha sigara içmeyeceğim düşüncesi beynime iyice yerleşti. sabahları leş gibi uyanmıyorum, nefes alabiliyorum. yemeklerin sonrası hafif bi nikotin ihtiyacı ve belli alışkanlıklar ( koyu bir muhabbette elin sigaraya gitmesi vs..) dışında sigara aklıma gelmiyor bile.

    11 gün sonrası: sigara yok. nikotin ihtiyacı da iyice azaldı.

    5. hafta editi: yok kardeşim sigara falan içmedim. bundan sonra da içecek değilim. ismim zikredildiğinde insanların gözünde, sigara içer hali canlanan ben sigarayı bıraktım. 'aman zamanı değil, aman stresliyim, kılım yünüm' demeden başlayın ve sigarayı bırakın derim..

    11. hafta editi: sigarayı bırakalı ne kadar olduğunu girdiğim entry tarihiyle hesaplıyorum. yani artık saymıyorum şu kadar oldu diye. geçen 11 haftada şunu öğrendim ki, sigarayı bırakan birinin sigaradan tamamı ile uzaklaşması imkansız. bir sigaranın bile tekrar başlamak için yeterli olacağını unutmadan yola devam etmek mantıklı.

    sırf deli gibi sigara kokmamak için bile bıraklır bu meret söyleyeyim. sigara içenler asla ve asla ne demek istediğimi tam olarak anlayamazlar. en az 2 haftalık sigara bırakma evresinden sonra ancak bir fikir edinebilirler.

    4. ay editi: belki birileri okur da sigarayı bırakır diye yazıyorum. sigara içmedim, içmeyeceğim. benim bıraktığımı gören 3 arkadaşım daha sigarayı bırakma teşebbüsünde bulundu, ikisi bıraktı. iş yerinde en az üç kişiye daha sigarayı bıraktıracağım..

    7. ay editi: bu entryi son düzeltişim(yalan). artık sigarayı bırakmış değil, sigara içmeyen biri olarak nitelendirebilirim kendimi.

    3 yıl 5 ay editi: sigarayi nasil tuttugumu unuttum:) eger birakma arefesinde iseniz lutfen bu entrynin ilk kismini iyice okuyun. kolay olmayan ama basarinca insana inanilmaz ozguven pompalayan bir seyin arefesindesiniz. gecen 3 yildan fazla surede defalarca 'yav sen iyi bıraktın sigarayi' cumlesini duydum ve her duydugumda ayni keyifle gevrek gevrek gulumsedim:)
1269 entry daha
hesabın var mı? giriş yap