533 entry daha
  • isbu entry'de yer alan izmir adnan menderes havaalanina gidip gelme denemelerine konu olmus havayolu sirketidir.

    --- allah belani versin pegasus ---
    hersey, 'ulan en ucuzu pegasus' demekle baslayip, kamil koctan 55 tl'ye bilet alanlarla dalga gecerek basladi. 'eki eki, biz gidis donus 150'ye ucacaz guzel guzel sabiha gokcenden, otobus de ayni para olm manyak misin ?' benzeri cumleler kuruldu hatta.

    14 ekim sabahi, izmire ucmak uzere sabiha gokcen havaalaninda yerini alan fizboz ve 3 arkadasi, ucagin kalkis saatinde herhangi bir gecikme falan olmadigini gordu, sevindi. 'ne iyi lan, rotar motar yok sahane' dedi. 9.55 ucagina, 9.25 sularinda bindi, ucagin icinde beklemeye basladi. ucagin kapilari kapandi, 9.55 te hareket etmek ve ahtapot isimli garip platformdan ayrilmak uzere geri geri gitmeye basladi ucak. buraya kadar hersey sahane, fizboz da mutlu. sonrasi ise bambaska bir hikaye oluveriyor:

    once, pilot anons yapti. 'ufak bir teknik arizamiz var, ucusumuz iptal edilmistir.' dedi, hassiktir lan noluyo derken, pilot ingilizce olarak su anonsu yapti: 'we have a small technician problem.' teknisyen fazla kucukmus heralde dedik. neyse, biarz daha bekledikten sonra otobus geldi yanasti, bizi ucaktan indirdiler. saat 10.30 sulari olmustu ki, havaalanina hic girmeden -ki sanirim binis yapan yolcu geri inemiyor muymus neymis-, baska bir ucaga bindirildik.

    yakit alacaz dediler, yakit almak uzere bekledik. pilot ingilizce olarak rufuuuuyuul bile dedi. sonrasinda tekrar sevincler coskular vesayre, geri geri gitmeye basladik. gidiyoruz dedigim, 10 metre falan. sonra yine durduk, pilotumuz yine ayni anonsu yapti: 'ufak bir teknik arizamiz var, ucusumuz iptal edilmistir.' , ingilizcesinin de tutarli oldugunu ispatladi: 'we have a small technician problem.' sonra dedi ki, 'hersey sizin guvenliginiz icin.'

    insanlar tabi artik 'yeter ulan inecem' demeye, pegasus musteri hizmetlerini aramaya -acan oldugundan degil, ariyoruz sadece- basladi. saat de 12 olmustu artik, ve acliktan oluyordu insanlar haliyle ogle saati geldiginden. hosteslere 'ulan yemek verin bari hayvan herifler' dedigimizde de, sirket politikasi bik bik, yapabilecegimiz birsey yok diyorlardi. 'birsey yapabilecek birilerine soyle' o zaman dedigimizde, 'pilotun da yapabilecegi birsey yok' diyip, ustune 'o zaman birsey yapabilecek birileriyle konusun' dedigimizde, 'ama iletisimimiz yok kiieaaaa :(' dedi ve telefonu caldi.

    komediler surmekteyken, arkadan bir beyamca, hostesi gayet usulca cagirip, 'bu pilot beceremiyorsa soyle ben kaldiriyim' dedi, hostes de artik andavalca 'soyliyim efendiiim' dedi. sonrasinda artik nasil bir allaha emanet ucussa bilemiyorum ama, iki civata siktilar sol kanattan ve ucak kalkti, ve ucagin icinde (ki 2m boyu olan bir adam* icin tam bir iskence) 4 saat 40 dakika gecirdikten sonra izmire indik.

    ucus sirasinda da, birer caya tav olan, 55 dakikalik yolu 280 dakikada gittigimizi unutan koyun turk halkina ayrica selamlarimi iletirim, butun isyan misyan bitti, sikayet falan etmek yok, ne salaksiniz lan siz ? size boyle sikilmek vaciptir.

    sefer direk ring calistigi icin (bildiginiz ring, durmuyor, yolculari alip donuyor, adeta bir metrobus, yok lan ondan bile kotu!) bundan sonraki butun hatlarda da 2 saat uzeri rotarlar gerceklesti o gun. hatta biz inerken, hostesler ve izmir havaalanindaki yetkililer 'ne dediniz, agizbirligi olsun farkli seyler soylemeyelim' diyorlardi birbirlerine.

    donus yolunda da 50 dakika rotar yapmayi ihmal etmedi tabi pegasus amcalar. onda da allah bilir kucuk teknisyen problemi yasamislardir.
    --- allah belani versin pegasus ---
8973 entry daha
hesabın var mı? giriş yap