71 entry daha
  • din gerekli arkadaş, sırf bu olayı savunanlarda vicdan olmadığı için gerekli. hani diyorlar ya allah'a inanmayan adam her türlü kötülüğü yapabilir, dini olmayan adamın ahlakı falan olmaz diye. işte vicdanları ve ahlakları olmayan bu insanlar allah ve din korkusu sayesinde kendilerini ancak bu kadar tutabiliyorlar ve algı sınırlı olduğu için diğer insanları da kendileri gibi sanıyorlar.

    insanlıktan o kadar uzaktalar ki, bunların insan gibi görünmeleri için dine inanmaları gerekiyor. faiz haram diye bank asya'dan işlem yapıyorlar, faiz yerine vade farkı alıp veriyorlar. fark ne? hiçbir şey... ramazan ayı geliyor, dini bütün esnaflarımız fiyatları iki katına çıkartıyor... saçı uzun diye bir adamı dövebiliyorlar... dinlerine göre yalan büyük günah olmasına rağmen, gırla gidiyor, her konuda... çocuk istismarı zaten var... iftira, nifak, fesat, tecessüs, alay etmek... ohoo, yaz yaz bitmez. bunların sivri akıllıları hesap da yapıyordur bugün şundan bundan çırptık tesbihi şu kadar saydık mı, cumaya da gittik mi nötürleriz.

    bir de bu adamların dine inanmasalardı neler yapabileceklerini hayal edin.

    neyse; hayatta hiç bir şey olamacayak küçük beyinli insanların eline copu, silahı verirsen (ki polis dediğin böyle olur) kendini bir bok zannetmeye başlar işte.

    edit:

    bir insanın ahlaki davranışları anlayışa, eğitime ve sosyal bağlara dayanmalıdır; hiçbir dini temel gerekmez. insan, eğer ölümden sonra ceza korkusuyla ve ödül umuduyla kontrol altına alınmak zorundaysa, şüphesiz kötü bir yoldadır. - albert einstein
61 entry daha
hesabın var mı? giriş yap