2 entry daha
  • ada devleti olduğu için diğer ülkelerin saldırılarından pek etkilenmemiştir. ainu, kore ve güneydoğu asyadan gelenlerle birleşerek tek bir japon ulusu oluşturmuşlardır. böylece içlerinde ayrılıkçı faaliyetler olmamıştır. m.ö 7. yy'an itibaren şintoizme* inanıyorlar. dinin özelliğinden dolayı günlük hayatta dinin etkisi fazla değil.
    sürekli çinlilerle savaştıkları için 16.-19. yy kendi içlerine kapanıyorlar. bundan dolayı sacece iç ticaret yapıyorlar. 19. yy'da amerika japonlarla anlaşma yapmak ister fakat japonlar istemez. amerika daha sonra büyük bir donanmayla gelince kabul etmek zorunda kalırlar. daha sonra ingilizler gelir vs. vs..
    bilindiği gibi amerika misyonerlikte diğerlerine göre daha başarılıdır. burada da yaymak ister fakat japonlar misyonerleri dışlarlar. yerli odaklara gelince, amerikayla yapılan ticaretten dolayı kötü etkilenirler tabiiki. bir süre sonra batıya öğrenci ve temsilci gönderiyorlar. gidenler teknolojiyi benimlerler fakat bizimkiler gibi kültürünü benimsemezler.
    osmanlıdan diplomasi öğrenmek için istanbula gelmişlerdir bir ara. ayrıca osmanlı modernleşmeye çok erken girerken, japonya çok geç girmiştir.
4 entry daha
hesabın var mı? giriş yap