618 entry daha
  • alıntılardan alıntılamaya devam edelim,

    1-"deplasman sıkıntısı ve ikinci yarılardaki düşüş hep vardı. bu gerilemeler bizim zamanımızda değil geçmiş yıllarda da vardı. adım adım değiştirmeye, farklılaştırmaya çalışıyoruz. devre arası kampında da bunlarla ilgili ciddi çalışmalar yapacağız."

    yukarıdaki cümlenin özeleştiri olmadığını söylemek mümkün mü? hangi fenerbahçeli son 20 yıldır takımının deplasman serisini hatırlıyor?

    el cevap: mümkündür özeleştiri böyle yapılmaz.çok arşivci olmayada gerek yok 2009-2010 yılında ligin ilk 8 haftasına bakalım 4 deplasman galibiyeti yeterli olacaktır.. üstelik sportif direktörken takım bu başarıyı yakalamışsa ve hedef daha iyiye gitmekse neden bu çalışmalar o dönemde yapılmamışda şimdiye bırakılmış? bu transferler o zamanki sıkıntıların farkında olmadan mı yapılmış? yoksa geçmiş de kötü zaten demek şimdiyi aklamak mı demektir?

    2- "teknik direktörlük bizim mesleğimiz. yılllardır belki uzak kaldık fenerbahçe’ye ama, bu işi yaptık yine. ‘olmuyor’ diye bırakıp gidip golf mü oynayacağız. bu tabii ki havada bir laf. büyük camiaların büyük beklentilerinin yanında büyük sorunları da var. bunlarla başetmek de bizim görevimiz. işimizi yine yapacağız. bir adım daha, bir adım daha ileriye götürmek için daha çok çalışacağız. "

    yukarıdaki cümle hangi noktalarda hazımsızlık içermektedir? başarısızlık durumunda koltuğuna yapışıp tazminatını istemektense ceketini alıp gitme onuru ifade eder mi, tartışınız.

    el cevap:herhalde teknik direktörlük mesleği olucak aykut hocamın. ona git kasap dükkanı aç diyen de yok ki?.. sölediklerinde ne farklı , ne de amerikayı yeniden keşfetmişcesine önem arz eden laflar var.. tipik soru rutin cevap.burdan tartışacağımız önermeyi nasıl bulup çıkarıcaz anlamak mümkün değil.. ayrıca ceketini alıp gitme onuru teması bu cümlenin neresinden çıkmış??

    3,4 - ''tabii ki hiç hatamız yok diyemeyiz. bizim de kendimize göre hatalarımız var. yaptığımız hatalarla daha da çok tecrübeleniyoruz. şu anda çok daha fazla tecrübeliyiz. yapmaya çalıştıklarımız konusunda çalışmalarımızı ara vermeden sürdürüyoruz. büyük kitlelere hitap eden camialar da beklentiler fazla olur. adım adım bu beklentilere cevap vermeye çalıyoruz."

    yukarıdaki cümle özeleştiri içermekte midir? inceleyiniz...

    el-cevap: ya..neyse ben bişi demiyorum..

    "herkes ankaragücü maçının kolay olduğunu düşünüyordu. ama biz maçın ne kadar ciddi olduğunun farkındaydık. bunun için uyarılarda da bulunduk, toplantı da yaptık. ancak öyle bir ortam yaratıldı ki, fenerbahçe’nin sıkıntılarla boğuşan, para pul sorunu yaşayan ankaragücü’ne fark atacağı konuşuldu. kafalara böyle işlendi. aksine, tüm ankaragücü takımı bu maça hazırlanmış. yadsınamayacak derecede önemli ve etkili oyuncuları var. resmen kendilerini aştılar. 115 kilometre gibi çok önemli bir mesafe koştular. kimse bu tarafını konuşmuyor. 23 kilometrenin üzerinde sprint yapmışlar. bugüne kadar oynadığımız tüm rakiplerimizden çok fazla koşmuşlar. aslında tek istekleri ve arzuları bu maçmış."

    istatistik vererek rakibin ne kadar iyi oynadığını ve koştuğunu belirtmek hangi anlayışa göre "hatayı kendinde aramamak"tır?

    el cevap: süper bir istatistik..herşeyi açıkladı bu evet.. yahu aykutum yapma beyfendi adamım deme öle.. ankaragücü kendini aşmış ne demek?? tek istekleri arzuları bu maçmış ne demek?? yok ortam yaratıldı lafı ne abicim?? senin elindeki imkanlarla kadro yapınla bu ekibi nasıl mukayese ediyorsun kendinle??? bu şekilde mi hata kendinde aranır?? zaten kalite olarak senin altında olan bi takımın tek mücadele imkanının rakip takımın 2 katı kadar koşmak olduğunu bilmeyen varmı şu alemde?? bide geçip üstüne çok koşmuşlar diyorsun.. yahu koşmayıp ne yapacaklar, eller belde seyredicekler mi alexi??

    5-"bir de golü yedikten sonra açıkçası o hastalık dediğimiz ikinci yarılardaki problemle karşı karşıya kaldık. omuzlarımız yine düştü. ilk yarı sonunda oyuncularımızla yaptığımız konuşmada aynen böyle devam etmelerini sitedik. ancak olmadı. "

    yukarıdaki cümle hangi kategoriye sokulmalıdır? a) hakemlere bok atmak b) rakiplere bok atmak c) özeleştiri

    el cevap: işte mevzunun zırt dediği yerlerden biri daha... ben bu koltuğunun amacının sorunlara ilaç olması gerektiğini zannederdim.. hadi bırak ilacı en azından benim tesbit ettiğimin kat be kat üstünde tespitler görmek isterdim.. allah aşkına fenerbahçeye aykut kocaman ne kattı? nasıl bir hücum sistemi oynattı? nasıl bir defans anlayışı getirdi takıma? halla idda ediyorum 'çıkıp oynayın kafanıza göre beyler' dese biri şu anki oyun anlayışından farklı bir oyun izlemezdik.

    aykut kocaman'ı sevmek ayrı bir şey. ama sevdiğin adamı eleştirmek hatalarnı göstermek bu hatalarından ders almasını sağlmak ona kin beslemek değildir. hatalarının farkına olmasını sağlamak daha iyi olmasını görmek istemektir.

    ligi de önemsiyoruz aykut hocamızıda.. bu böyle biline..
21326 entry daha
hesabın var mı? giriş yap