10 entry daha
  • amerikan guneyini, insanlarini, hayat bicimlerini cok guzel, cok sade anlatan bir film. amy adams bastan sona muhtesem bir oyunculuk ortaya koyuyor. ben mckenzie de cok fena degil hani. gerci the oc'de de benzer "sorunlu" bir karakteri canlandiriyordu. ama filmde dizidekinden cok cok daha iyi oldugu kesin.

    abd'nin guneyini bilmeyen, oralara gitmeyecek, gidemeyecek olanlar bu filmden guzel bir "american south" betimlemesi cikarabilirler. kanimca amerika'yi klasik hollywood filmleri degil junebug gibi, "little miss sunshine" gibi filmler daha bir guzel, daha bir sade anlatiyor. kasabadaki insanlarin siradan ve duragan yasamlari, "ufak hesplarin adamlari" olmalari, genclerdeki o cikip gitme arzusu, o sessiz sakin yasli amcalar tam da o civardaki insanlari anlatiyor bence.

    bir de acikcasi madeleine karakterini pek de sevemedim. biraz sehirli insan prototipiymis gibi bir hava yaratti bende. iliskileri daha cok "cikar" uzerine kurulu, karsisindakine sadece nezaketen gulumseyen ve severmis gibi gorunen, ancak hareketleriyle orada olmak istemedigini adeta bagiran bir karakter... tabi insanlarin algilari cok daha farkli olabiliyor karakter duzeyinde. benim belki de "ben sehirliyim, buralar bana cok uzak" triplerinde olan insanlara tepkimden de kaynaklaniyor olabilir dusuncelerim.

    film guzeldi yine de. izlerken gecirilen 2 saat filmin bitisinde guzel bir tat birakiyor damakta.
6 entry daha
hesabın var mı? giriş yap