831 entry daha
  • heyecan dolu maratona kaldığı yerden devam eden dizi.

    --- spoiler s03e10 ---
    uzunca bir aradan sonra güzel bir bölüm ile karşımıza çıktı fringe. yine bize bilimkurgu ve dramı aynı anda yaşattı. yine şaşırttı, heyecanlandırdı, hüzünlendirdi. fringe, fringe gibi döndü velhasıl.

    bu bölüme damga vuran iki kişi var. bunlardan biri gözcü september, diğeri de walter. gözcü takır takır işleyen bir plan (ona göre deney) yaptı, hem evrenin dengesini tesis etti hem de walter'ın yaşamını kurtardı. ayrıca walter'ın değiştiğine kanaat getirdi. zira eskiden walter evrenin nizamını bozma pahasına pervasızca "sınırı geçiyordu", şimdi ise eylemlerinin neden olduğu vahim sonuçlara şahit olduktan bu yana o kadar korkusuzca karar veremiyor. peter'ı kıza tercih edememesinin nedeni de bu. sütten ağzı yananın yoğurdu üfleyerek yemesi gibi. gözcü walter'ın iyi niyetini gördüğü için belki ilerleyen bölümlerde ona bazı yardımda bulunabilir. mesela, walternatif'in silahı hakkında walter'a bilgi verebilir. vermeli de. öyle her zaman karışamam, müdahale edemem ile olmaz bu işler.

    ayrıca, biz erkek taifesi on bölümdür olivia aşağı olivia yukarı dedik. kızcağızın sevdiği adam uğruna evrenleri aşmasını, savaşmasını, tutsak düşmesini, işkence görmesini, benliğini yitirmesini ıstırap ile seyrettik. üzüldük, kahrolduk. ayrıca güzel bir hanım olması vesilesi ile rahatlıkla empati kurabildik. fakat aynı empatiyi peter'a gösteremedik. adamı yerden yere vurduk. güzelim olivia'ya nasıl böyle yapar diye dövündük durduk. şimdi peter yavaş yavaş kendini savunuyor. olivia'nın dönüşünden itibaren sürdürdüğü sessizliğini bozuyor ve hislerindeki samimiyeti vurguluyor. aşkından vazgeçmeyeceğini hissettiriyor. bu da yakın zamanda olivia ile peter arasındaki buzların eriyebileceğinin göstergesidir.

    son olarak şunu söylemek isterim: bolivia hamile olamaz sevgili dostlar, çünkü burası yeşilçam değildir.
    --- spoiler s03e10 ---
2987 entry daha
hesabın var mı? giriş yap