8 entry daha
  • türkiye dışında bir yerde, özellikle de polonya gibi voleybolun takip edildiği iyi bir ligde yer alarak kendine en büyük iyiliği yapmış sporcu. neslihan'dan sonra en büyük hücum gücümüz olan seda tokatlıoğlu'nun sürekli yaşadığı sakatlıklar, oyun motivasyonundaki süreksizliği milli takımda her zaman skorer birinin varlığı ihtiyacını doğuruyordu. aranan kan da bulundu. aslında neriman yeni bir sporcu değil. ondaki potansiyel de yeni keşfedilmedi. daha 18 yaşındayken dünya gençler voleybol şampiyonasında gelecekten haber vermişti. hatta aynı turnuvada nikolai karpol'ün de dikkatini çekmiş ve rus takımı, bir zamanların efsanesi uralochka'ya transfer olmuştu. neriman ve babası neriman'ın gidiş sebebini sürekli benchte bekletilmesi, yeteneklerinin köreltilmesi olduğunu vurgulamış, hatta gerekirse bulgar vatandaşlığıyla oynayacağı şeklinde eczacıbaşı'na rest çekmişti. eczacıbaşı ise izni olmadan gerçekleşen bu transferde istediğini yapıp neriman'ı geri aldı. yani tahmin edildiği gibi neriman'ın geri geliş sebebi oradaki sıkı çalışma sistemi değil, 21 yaşını doldurmadan kulübünün sözünün dışına çıkmaya hakkının olmamasıydı. zaten gidiş sebebi de daha çok çalışmak, oynamak istemesiydi.

    neriman özsoy'un asıl mevkisi pasör çaprazıdır. ama manşetindeki inanılmaz gelişmeye bakılırsa artık dört numara da ona gözü kapalı emanet edilebilir. hücum yönünde hep güçlüydü ama eczacıbaşı yönetimi sağolsun tecrübe eksikliği sebebiyle çok fazla hata yapabiliyordu. şimdi bu eksikliğini de giderdiğini görüyoruz. servisleri zaten iyi bu kadının. rakibe ters gelen etkili servisleri var. yani komple bir oyuncu olma aşamalarının artık sonuna gelmiş bulunuyor ve milli takım bir büyük silahı böylece bünyesine katıyor.

    polonya ligini izleyemesem de neriman'ın oynadığı maç sonucu ve maç istatistiklerini takip ediyorum. her maça ilk 6'da başlıyor, ya manşet alan pasör çaprazı oluyor ya da dört numara oynuyor. hemen her maçta en skorer oluyor, manşet yüzdeleri gayet iyi. hemen her maçta blok ve servisten hanesine sayı yazdırıyor. en güzeli de oynadığı her maçta most valuable player(en değerli oyuncu) seçiliyor. bu yılki kadrolara bakarsak eczacıbaşı vitra'nın neslihan-del core-mirka varken pek ihtiyacı olmasa da fenerbahçe acıbadem neriman özsoy'u kaçırdığı için fazlasıyla başını duvarlara vurmalı.
62 entry daha
hesabın var mı? giriş yap