310 entry daha
  • 26 ocak 2011 beşiktaş trabzonspor maçında sahaya yedek ağırlıklı bir takımla çıkmasının nedeni sanıyorum ki hafta sonu fenerbahçe'ye yenilmesi halinde takımında oluşacak "yeterince iyi değiliz, iki istanbul deplasmanı yaptık ikisinde de kaybettik. şampiyonluk için yeterli değiliz" psikolojisinin üstesinden gelmekti.

    şenol hocanın kafasına 30 ocak 2011 fenerbahçe trabzonspor maçında yenilgi girmiş yani bi şekilde. ister en kötü ihtimali düşünüyor deyin ister 5 mayıs 1996 trabzonspor fenerbahçe maçının etkisi. o bu maçta yenilgiyi kafasına koymuş. ligi istiyor ama diğer yandan takımının iki istanbul deplasmanında da istediği sonucu alamayacağına düşünüyor, belki takımına güvenmiyor belki kendine. bunun için kupayı da gözden çıkartıp bu iki maçı psikolojik olarak en az hasarla kapatma derdinde.

    tabi futbol bu şenol güneş'in bu hesabının ardından ben hiç ihtimal vermesem de trabzon, fenerbahçe'den puan alabilir ve trabzon futbolcusu ve taraftarında as takımla çıksak beşiktaş'tan da puan alırdık algısı oluşabilir. ligi bu kadar istedikten sonra uzun vadede bu sonucun kupada yolda devam etmekten çok daha büyük kazanç olacağı da ortada.

    nihayetinde şenol güneş, zico'nun "o zaman gider rakibimizi rakibimizin sahasında yeneriz" duruşunu sergilememiştir ki zico o sözü söylerken takım türkiye kupası ikinci turuna değil şampiyonlar ligi yarı finaline hazırlanıyordu. ister "realist bir şekilde gerçekçi davranmış" deyin ister "zico öyle davrandı da ne oldu nonda koydu kovuldu"..

    ha bunu kabul etmeyip takımını dinlendirdi bahanesinin arkasına sığınılacaksa da schuster "siz avrupa'da oynamak ne demek bilemezsiniz" dediğinde kimse çıkıp kızmasın adama.

    bu böyle.
24509 entry daha
hesabın var mı? giriş yap