aynı isimde "öyle bir geçer zaman ki (dizi)" başlığı da var
66 entry daha
  • "azıcık ağlayaydı eyiydi"

    off sekiz aydan sonra ilk türk dizisi izleyişim ve yorumlayışım sevgili okurlarım. hepinizi çok özledim, siz de beni özlediniz değil mi? özlediniz lan. mezuniyet, askerlik, askerlik sonrası sivil adaptasyon falan derken iyi zaman öldürdüm ama artık mesai beni bekler... bir yandan iş arama gailesi, bir yandan diziler hakkında 3-5 karalayayım da millet kafamı ütülemekten vazgeçsin fikri derken 1 litre şarabı gömdüm, kafayı beton eyledim; diziyi de beğendim. naapacağuk?

    işte sevgili 1945'inizin "öyle bir geçer osman ki" dizisi hakkındaki yorumları...

    -geçen bölümü de don üstünden izledim, ona dair bir anektodum var çocuklar;
    şimdi bu bıyık ali, sakal balıkçıyı evire çevire dövüyor mu balık hali ortasında?
    destansı bir dayak atılıyor mu? "eveeet" dediğinizi duyar gibiyim.
    bizim sakallı karate kid yeminli, elleri arkadan düğümledi, "bir fiske vurmayacağım, o çok özel seregete kaplanı aparkatımı yapmayacağım" dedi. onu anladık da hayatım komşu esnaf neden wwe smackdown izlercesine izledi bu zopayı? benim bildiğim küçük ve orta bütçeli işletme modellerinde komşun dayak yerken mal gibin bakarsan, yarın sen dayak yirke komşu mal gibi bakar. ki balıkçılık dediğin nerdeyse felsefe denen bilimin ekmek kapısı yani. balıkçı oldun mu her sik hakkında söz söylemeye hakkın var. çiftçi olsan kır dizini otur götünün üstüne de balıkçı olunca zortlat gitsin felsefeyi. balıkçı kısmısı bizim sakallı tavernacının dayak yemesini izlemekle çok gözümden düştü canlarım. hayır yani ali kaptan mesleğini icra ediyor diye bir nevi captain mı? balıkçılar da uzman erbaş mı sayılıyor? ondan mı sus pus mal gibi bakındılar?

    -ali kaptan, ki kendisine bıyıklı patates demekte hiçbir beis görmüyorum, ne sikime mahalleyi inletiyor ki "düğün yapacağuk" diye? kim takar yalova kaymakamını bebeğim? 40 gün 40 gece düğün yapacakmış. mahalleye ne? bi itirazları mı oldu bu konuda? yapamazsın mı dediler? bu show kime yani? bıyıklı drama queen.

    -70'ler pek elitmiş yollarda galeta satan çocuklar var. chesecake var mı yavrum? kuruhasan var mı?

    -diziye yeni başladığım için bi takım sorularım var.
    şimdi bu bıyıklı patates neden peklik çekiyormuş gibi davranışlar sergiliyor onu çözemedim. ayrıca caroline olcak frankofon karının bir anda "düğün de isterim, zigon sehpa da" şeklinde türkten çok türk olmasını da... keza bence minik bir kaşar olan sarı çiyan aylin'in de ne halt olduğunu çözemedim. kalender anne, solcu abla, biri sempatik, biri dirayetli iki erkek kardeşin varken sen ne ayaksın datlım? yıl 60 küsür özal falan da yok ama sen çoktan özal çocuğu olmuşun? tikilerin atası mısın ne ayak?

    -sorularım bitmiyor; bu bıyıklı patates neden bir "brand new start" yapmadı yeni karıyla? bok mu var eski mahallede? belli ki çok popüler değilsin hacı. herkes "mağdur ex hanımın" cemile'den yana. paran da var. bas git lan başka mahalleye. eski köye yeni adet, ergenlere otuzbir malzemesi getiriyorsun, batının ahlaksızlığını alıyorsun bıyıklı. tükettin beni bir bölümde. yar senin derdin ne bela mı arıyorsun? ne eski karıyı bırakabiliyorsun ne yenisini, ne çocuklardan vazgeçebiliyorsun, tam doğu-batı antitezi olmuşun, manyaksın da, ne ayaksın çözemedim. çözsem diziyi anlardım, anlamadım.

    -osman cicişim sayesinde cümle evde kalmış tc bağyanları çocuk sevdasına kapıldı. "ama osman çok datluuu..." osman dizisi zaten. boğulamadı denizde sempatik velet.

    osman dizide tatlı evladım, bence evde bir canavar. 60'larda hadi bilemedin 90'larda kaldı o naif cocuk enstantaneleri, 2000 ve sonrası doğan çocuklar çok değil 5-10 sene sonra bizi diri diri gömecek çünkü hepsi anasının gözü. olsanız olsanız osman değil aytek sahibi olursunuz bu saatten sonra. bi kere evde "2000 yapım osman" olsa gider cartoon network falan açar izleyemezsin kanal d'yi.

    -cemile tuhaf bir tip. bi kere kafasında çan şeklinde bir başörtü var ve o hiç bozulmuyo. ayrıca kabadayı gibi yürüyo. ve dahi ortaokul kızları gibi çırpı bacaklara sahip. "bi mr çektir cemile'ciğim" diyeceğim ama 60larda mr yok. bence raşitik bir ablamız. cemile kadar kafana taş düşsün ali, ali+cemile kadar kafana taş düşsün kağolin(caroline).

    -sakallı felsefik balıkçı ki kendisi görmüş geçirmiş. ne ali bunun farkında ne de polis farkında. kendisi bir ceviz ağacı gülhane parkında; cemile'den çok osman'a aşık gibi. sakallı balıkçının da içinde 2010 model bir kız kurusu yatıyor demek ki.

    -aylin bence firdevs yöreoğlu'un gençliği. hemen kaptı bak at binmeyi. viski falan da içer bu sarı çiyan az kaldı. ben lüküs hayat tipi dramadan kaçıp fakir hayatı betimleyen dizi izleyeceğim derken aylin, monşer ve geberik kardeşi çıktı önüme. yine zenginlik, yine at çiftliği... bi iphone eksik elinizde.

    -konuşması kızılderili reisinden hallice (ben geliyoğ, gidiyoğğğğ) kağolin'in; fevri'li, filhakika'lı ali kaptan cümlelerini şapadanak alıyor olması birden içinde bulunduğum durumu hatırlattı bana. iş başvurusu yapıyorum; okuma, yazma 10 üzerinden 10. ama konuşma dersen "yes or no"... caroline de alman tipi anadolu lisesi mezunu zaar.

    -türk dizilerinde çizilen "çav bella tipi" solculuk beni soldan tiksidirmiş vaziyette. hitler olasım var. ha keza türk dizilerinde çizilen überkalleş tipi sağcılar yüzünden de kim il sung yönetimindeki kuzey koreye kaçasım var. allahım iyi ki 2000'lerde genç olmuşum.

    -ali kaptan bence pringles adamı. bu benim bıyık ve patates teorimi doğrular.

    -bu fingirdek elti bence içten içe kaynına yanık. eltinin gelinden çok coşması neyin nesidir bacım? sırf para coşturamaz bu karıyı bu kadar.

    -esnaf da bi tipmiş. tamam anladık kılsınız bıyıklı patates'e. tamam çok süper über yengenize yanlış yaptı, onu boşadı, frankofon karı aldı... ama küçük esnafım sen karına(şapkalı a) baksana. sana ne mına koyim. sen ne gözlerini belertiyosun? müşteri velinimettir. hem karı yabancı ayol. döviz falan bırakır.

    iyi ki varsın karfur. iyi ki varsın migros; hep güleryüz, hep göte parmak... yargılanmadan alışveriş yapma hakkımı istiyorum. paramla rezil olmamak istiyorum. bence bıyıklı patates'in de hakkı var.
    tırtıklı zenci dildosu alacağım belki esnaf, onu da mı sana sorayım?

    -auuuww avrupalı hoppa gelin, batının ahlaksızı; kına gecesinde "yüksek yüksek tepelere" çalarken göbek attı. vay ırıspı. gerçi bu "extended yüksek tepe" versiyonunda ağlayana cumhuriyet altını benden ya neyse.

    -cool kavramı 70'lerde yok muymuş? "iyi düşün taşın" nerede, "helvacı helva" nerede? helva mı? ıyy ameleler... come on maaan...
    van tu tiri for (foro diyecek diye çok korktum) diyen arkadaş vibratör başlı mı diye sordum evde, meğer erol büyükburç stayla bi insanmış.

    olsun bizim de önümüzde idol olarak tarkan var; çiçek gibi tazecik, kıyma gibi tanecik...

    -mete'nin grubunun kazanmasına şaşırdım açıkçası. ne bileyim gerçek hayatta hep zenginler kazanıyor. özel şirketlerde torpil müessessesi bile "referans" adı altında kurumsallaşmış. demek ki o günleri konjonktür deyip geçeceğmişiz. günümüze göre değerlendirmeyeceğmişiz.

    -müzikler lost'a mı benzeşmiş, ben mi şarabı fazla kaçırdım?

    neyse bu bölüm az osman yaptı ama idare eder. alışma süreci deyin geçin bir hoş seda olsun size. yarın da "great sülüman" dizisini izlerim, bakalım onda ne halt var bu kadar kabartacak. haftaya "öyle bir osman ki dibin düşer" isimli dizi yorumunda bu başlıkta görüşmek üzre canlar. aylardan sonra ilk yorum. bana "olmamış" diye gelmeyin. küfür ederim. hep askerde öğrendim çünkü...
189 entry daha
hesabın var mı? giriş yap