aynı isimde "öyle bir geçer zaman ki (dizi)" başlığı da var
67 entry daha
  • "sadece bakmaya geldim. severim ben düğünleri, severim... (öz kocamın düğünü olsa bile)"

    geldik yine bir salı gecesine ciğerlerim. kulunuz bütün hafta evde oturup iş teklifi gelmesini bekledi ama o teklif bir türlü gelmedi. sanıyorum yöntemde bir hata yapıyorum. neticede bu hafta da işsiz gezelim. dizi falan izleyip yorum yapalım, yapalım ki bayağılığımızdan millet kendi asaletini tatmin etsin.

    - şimdi adamın biri 2 bölüm önce çocuğunu boğulmaktan kurtarıyo, sonra bir bölüm önce karına acıyıp iş veriyo, bi kere de eski olduğunun hatırlatmamda fayda var karının evine balık bırakıyo... ve sen bu adamın kafasına silah dayıyorsun hem de kendi düğün gecende. e çüş bıyık ali demek istiyorum. milletin dediği kadar varmışsın. lan gören de baya bi halt etti adam sanacak. sorunlu.

    -gelin odası da züccaciye dükkanı mı arkadaş kır kır bitmedi o vazolar mazolar, cam eşyalar? zengin göstersin diye gelin odasına bor-cam da mı koydunuz? 36 parça yemek takımı mı yerleştirdiniz tuvalet aynasını önüne?
    zaten bu brutal vokal sarı kafanın ata sporu gibi bişi galiba "ğöööeeh" diye (gırtlaktan) türk cam sanayisini bitirme çabası, dış mihrak mısın kadifeli gelin?
    karolin tam bir yabancı ama...
    hani yurtdışı düşünür ya bizim üniversiteli gençlik, spesifik bir ülke belirtilmez, "yurtdışı düşünüyorumph" deyip uzaklara dalar hani.
    "mozambik de kayseri'ye bağlı değil aslında" diyemezsin. işte o adı konmamış, türkiye dışı olsun da neresi olursa olsun kıvamı bir yurtdışının, yabancı bir vatandaşı karolin.
    ne alman, ne rus, ne fransız, ne amerikalı ne ingiliz. karolin yabancı. pasaportu da yurtdışından verilmiş, yabancı dil biliyor...
    o renkli gözü, sarı saçı, kırık türkçesiyle bizim yabancı tanımıza süper uyan bir kadın. tam muasır medeniyet tipi...

    - soner'in cam şişeden & kristal bardaktan şömine karşısında viski keyfi yapması sonra sinirlenip bardağı duvara fırlatması falan... "kafam atarsa ortalığın mına koyma hakkı bende saklı ne de olsa zenginim, getirin bi bütün tavuk erol taş gibi elimlen yiyeceğim meeeh" şimdi de böyle, o zaman da böyleymiş. zenginlik çok bi gelişim gösterememiş 50 senede.

    -neriman'ın saçlar mars attacaks filminden...

    -esas şimdi kork patates kaptan... bu sakalı balıkçıya sıkmaya büzük yemedi farkındaysan, lafa gelince "sikerim, sokarım" icraate gelince fıs. ola ki bu herif cemile'yi kafakola alır da çocuklarına cici baba olursa seyreyle "öyle bir geçer saw vii ki" dizisini. öyle ağır, öyle derin, öyle travmatik bi manyak bu. rus ruleti oynarken her elde kendi kafasına sıktırıyo. olmaz kız öle, istatistik mezunuyum ben öyle olmaz. evlat acısı işte kimde ne araz bırakır bilemezsin bacım.
    dizinin ilk bi saati de akıbetini bilemedik herifin öldü mü kaldı mı amma gizem tribi yaşattılar.

    -mete yavrum senin annen bir silah baronesi, silah kaçakçılığı yapıyor. siz aslında kanal d değil hbo dizisisiniz. dışarıdan normal gözüküp akla hayale gelmedik işler yapıyorsunuz. ailecek manyaksınız. sen bi de osman'ı gör büyüyünce memleketin dibine dinamit koyup patlatacak. biz aslında yoğuz, müstakbel osman havaya uçurdu hepimizi.

    -cemile datlım sen de gece gece manyadın zahir? zaten dağ başında kuş uçmaz kervan geçmez, balta girmemiş bi semtte oturuyon, kadın başına ille de gidip verecen o silahı, 2 saat daha dursa gece sahibinden ayrı kaldı diye huysuzlanır kendi kendine alev alır falan mı sanıyorsun? hayır kocan mallıkta kara kuşak sahibi, sen de fena sayılmazın, e evlatlar ne olacaktı? onlar da peşinden, osmanceğizi evde bırakıp çıktılar... benim tanıdığım osman, ki daha 5 yaşındaki haliyle gece yarısı cart curt uyanmalara başlamış sanki orta yaş bunalımında haspam, bi kibrit bulur yakardı o evi güzelce. asker, kızılderili hikaye; onları evde insan varken de oynarsın.

    bu cemile'nin kaynı olan abi, kafan mı güzel? pasif gey misin? lan bütün gece tabancan hakkında tek soru sordun ona da aldığın cevap zaten evlere şenlik. kardeşin olacak mobil bıyık böyle muğlak muğlak, böyle mistik kustik, böyle "ben bir bok yedim" havasında cevaplar verdi. olm bi daha çekip kenara sorsana bütün gece içinde "beylik tabancam nerede" diye... içinde kazıkla mı attın o göbecikleri? "ali sıçtırtma cemile'ne, silah nerde adam gibi cevap ver" diye iki şille asılsana. "senin karı-kız davan yüzünden işimizden mi olalım? bi dilim ekmeğe mi muhtaç olalım sokaklara mı düşelim?" diyemedin mi?

    -ahhh sen gül gibi karını haftasonu dedi mi bir çay bahçesine götürmeye erin, elin yuva yıkan sarı çiyanını uludağ'larda yaşat. ah amsalağım benim.

    -"cemile sen çalışma" aç geber, ali çok üzülüyo :(

    -"işi bıraktım, işi bıraktım" diye amma üsteledin, zaten sakallı sana fasülyeden vermişti o işi, çalıştığın da iki gün. sanki tüm kariyer planını bunun üzerine yapmışsın gibi büyük büyük jestler mimikler yapma kadın.

    -bu balıkçı yaka kazaklar hakikaten denizle alakadar olanlar giysin diye mi "balıkçı"? adamların boynu var mı yok mu o bilgiye daha erişemedik, boğazlı içinde kaldık.

    -"her şeyi bırakıp gitmek" derken? bi kafaya takmadığın anan-abin, bi de sadistçe hisler bağlı olduğun ex karın- 4 çocuğun var. seni bu yediliden, hatta geri kalanlardan adam yerine koyan yok. gitsen de olur yani. seni istanbul'a veya o mahalleye bağlayan şey yeni yaptırdığın evin falan herhalde. çok değil kadıköy tarafına taşınsan dizi biter zaten. mahalleden çık yeter kutuplara gitmene lüzum yok. karıya bi akbil dolduracak nafaka mı verdin nerden gelip bulsun seni? kimse demez "ali nerede?" diye.

    -"karoline enke karasu" vay babayın modern gibi, facebook profili gibi kadın. 40 yıl gerideyiz o babta.

    -allah sana çok şükür o yıllarda akdeniz akşamları, fabrika kızı gibi "gitar kursu kaşarı" şarkılar henüz bestelenmemişti beynimiz infilak ederdi alimallah.

    -mete'nin içindeki "iyi"yi azıcık tipsiz bi hoca göreydi mete düzelmezdi, düzelene değil düzeltene bakacaan. ki hemen dümeni kırdı "sana dünyadaki her şeyden çok inanıyorum" diyerekten babası kılıklı. annenden de mi çok? yüce rabbımdan da mı çok?

    -"ahmet gibi adamlar dünyayı değiştirebilir..." vay be çok solcu teyzem evlat değil g8 ülkesi doğurmuşsun mübarek hey maşallah... kargaya yavrusu ejderha göründü. adı arşimet değil yani, ahmet...

    -"çok yetenekli bir müzisyen olarak kendini ispat etmesi..." ohoo yok mu arttıran? bi okul içi şarkı yarışması elemesinde iki grup arasından birinci olmak yani, tüm dallarda grammy almadılar sanıyorum.

    -vay üvey anası toprağından yollu aylin vaay... ne marifetler, ne meziyetler, ne profesyonellik... kaç tane tekerli sandalye mahkumu adamı ve eşzamanlı ağabeylerini de kendine aşık ettin daha önce? bu kendinden eminlik iksiri hangi membadan. teklemedi bile karı bütün kartları doğru oynadı, hemi de o yaşta. hımmm. çok solcu ablan o kafam kadar taşlı takı setini görende "mülkiyet hırsızlıktır sarı yelloz" deyip hepsini burnundan sokacak, keyifle izleyeceğiz.

    -sofrayı toplamak pek bi koydu maçoların efendisi bıyıkı ali'ye. serseri şey. sen domestik hanımını bırak yeni karı al. hem seksi, hem güzel olsun; hem çalışsın, hem çocuk istemesin; hem kariyeri, hem bariyeri olsun, her akşam üç beş posta sevişmeden yatılmasın. ama bi yandan da evin işi görülsün... yaş mı götün? bi sabana bağla da tarlaya koş geceleri kadını yetmediyse. deli mi ne?

    -bu papaz patron da kerhane işletiyo sanki her gelen kadına asılan süper namıssız tip, banker maho. fazla libido saç dökmüş, kel horoz. ayda bir sekreter upgrade ediyo, bunlar hep böyle işte biliyoruz filmlerden dizilerden. çalışmayın ırzınıza geçerler mazallah.

    -işte sonra yine bi takım kavgalar, ağlaşmaca bağırış çağırış, bardak çanak kırma, osmaaaağğğn...
    ....

    hani bölüm sonu karolin damarlarını şişire şirire "ben çalşıcak, sen ne ğolacak" diye hönkürürken zbam diye bölüm sonu yazdı renkler siyah-beyaza döndü ya, bence orada gözümüzün göremeyeceği hızda bir osmanlı tokadı yedi karolin, bir tokatla siyah beyaz yayına geçti. öyle yani.

    neyse diziler miziler hep bana lazım şeyler bunlar c.v'me ekliyim ben bunları da.
188 entry daha
hesabın var mı? giriş yap