445 entry daha
  • zorla sattığı sigortadan faydalandırmak için müşterilerini kanser etme politikası yürüten banka.
    bana da satmıştı sigortayı, az önce güç bela iptal ettirdim ama sanırım iyi bişey yapmadım. zira hala bir hsbc müşterisiyim, yani risk grubundayım.

    aşağıdaki telefon konuşması herhalde bir 15 dakika filan sürmüştür. hsbc personeli, bana aynı şeyleri döne döne anlattı fakat burada tekrarlamayacağım.

    - iyi günler, bana bir kanser sigortası satılmıştı zorla, şimdi ben bunu iptal ettirmek istiyorum
    - neden iptal ettirmek istiyorsunuz?
    - çünkü zaten telefondaki ısrar üzerine almıştım. yoksa ayda 20 lira vermek istemiyorum.
    - güvencemizi okudunuz mu?
    - evet okudum, fakat ben yaşım, yaşantım ve genetik faktörler itibariyle düşük risk grubunda olduğumu düşünüyorum ve şu an her ay bunun için para vereceğime gider evimin bir eksiğini alırım.
    - o zaman neden bunu ilk arandığınızda söylemediniz?
    - bakın hanımefendi ben bunları ilk arandığımda da aynen söyledim. fakat arayan arkadaşınız o kadar çok anlattı ve ısrar etti ki "yeter, ne oalcaksa olsun tamam" noktasına geldim ev kabul ettim.
    - kabul etmek zorunda değildiniz, biz sizi aradığımızda her şeyi anlatıyoruz, isterseniz reddedebilirdiniz.
    - hanımefendi, insanları mesai saatinde dakikalarca meşgul edip, istemediklerini duyunca iyice ısrar edip, insanları "yeter tamam kabul" noktasına zorla getirdikten sonra kalkıp böyle şeyler diyemezsiniz.
    - ama biz mesai saatleri içinde çalışıyoruz başka zaman arayamayız. istemiyorum diyebilirdiniz.
    - istemiyorum diyince ne olduğunu şu an görüyorsunuz. zaten konuşmalar sizin bu ısrarınız yüzünden uzuyor. o konuşmada da öyle olmuştu, ben istemiyorum dedikçe siz ısrar edip uzatıyorsunuz.
    - dinlemek istemiyorum diyerek telefonu kapatabilirdiniz.
    - bakın ben bu telefon da dahil, sizin gibi yerlerden gelen telefonları çat diye kapatmıyorsam, bu tamamen size olan saygımla alakalı. bu sizin işiniz, kimse işini yaparken telefonun yüzüne kapatılmasından hoşlanmaz. ben size insan gibi davranıyorum diye bunun karşılığı bu mu, açıkça o zaman "bize insan gibi davranmayın" diyin olsun bitsin.
    - son söylediğiniz sözü kabul etmiyorum çok kabaydı.
    - tamam da hem telefonda satış yapmak için o kadar zorluyorsunuz, sonra ben bunu iptal etmek isteyince de sizden fırça yiyorum.
    - estağfurullah.
    - e öyle ama. lütfen beni başkasına bağlar mısınız, ya da ben tekrar arayıp başkasına denk geleyim.
    - yok hayır işleminizi yapalım. neden risk grubunda olmadığınızı düşünüyorsunuz?
    (burada bir ton anlattı yine bir şeyler)
    - istemiyorum.
    - bizi de anlamaya çalışın, biz bankaya ve sigorta şirketine bilgi veriyoruz, kart bastırtıyoruz, sonra siz iptal ediyorsunuz.
    - o zaman tamamen iadeli iptal prosedürü koymayın.
    - biz koymuyoruz sigorta şirketi koyuyor.
    - bakın siz insanlara böyle şeyleri telefonda anında cevap isteyerek satamazsınız. bu böyle olmaz. beni arayıp bilgilendirin, sonra tekrar arayın, ben size kesin cevap vereyim. bu yaptığınız şey kapıdan satıştır ve iptale tabidir. kusura bakmayın ama kişilerden anında cevap isterseniz olacağı da budur.
    - risk grubunda değilim diyorsunuz ama sizin gibi çok kişiye ödeme yaptık, her an her şey olabilir.
    - ona bakarsanız her an trafik kazasınad binlerce insan ölüyor. bu kanser değil de ferdi kaza sigortası olsaydı tamamdı, çünkü orada risk herkes için aynı. hadi hırsızlık da olur. ama kanser, tamam herkesin başına gelebilir, ama ayrıca özel bir risk unsuru da var. ki o unsurlar bende şimdilik yok. tabii ki her an her şey olabilir, ama tekrar söylüyorum bu bir kaza sigortası olsaydı şu an bunları konuşmuyor olurduk.

    ama iptal ettirdim sonunda.
    bir sene içinde allah muhafaza kanser olursam, işte buradan söylüyorum, ilk şüpheleneceğim hsbc'dir.
694 entry daha
hesabın var mı? giriş yap