• necdet çatak
    1956 kasımpaşa doğumlu necdet çatak, 1982 de istanbul devlet güzel sanatlar akademisi mimarlık fakültesi'nden mezun oldu. resme olan ilgisi ve yatkınlığı onu mimari esaslı illüstratif ressamlığa yönlendirdi. istanbul'a ve de resim sanatına olan aşkı, ona günümüze değin 2500’e yakın (bir bölümü özgün baskı) yapıta imza attırdı. son olarak dolmabahçe sarayı'nın yapılışının 150. yılı dolayısıyla tbmm kontrolündeki milli saraylar yönetiminin sipariş ettiği 100 adet büyük boy tabloyu hazırladı. ayrıca bugüne kadar pek çok kişisel sergi açtı.

    istanbul ahalisinin, "zerafet" sözcüğünün tüm anlamlarını taşıdığı bir donemde çocukluğunu yaşarken kendisini bu şehre ait hisseden necdet çatak; önce ekmeklerin bozulduğu bu şehirde, lisanın da münasip olmaktan çıktığını gördüğü gün, şehrine olan bağlılığını tuvale taşımaya karar vermiş bir istanbul insanı.
    umarsız bir çaba değil bu aslında. necdet çatak istiyor ki, bu şehir bir gün küllerinin içinden yeniden doğarsa, bu doğuşu anlamak isteyenlere şehrin gerçek ruhundan izler kalmış olsun. bu nedenle iflah olmaz istanbul aşığı necdet çatak kendi yaptığı resimlerle ve fotoğraf sanatçısı necati sipahi'nin fotoğraflarıyla, şiirlerle bezediği kitabına zümrüdüanka istanbul adını verir.

    "zümrüdüanka, külleri içinden yeniden doğacağı umudunu yitirmediğimiz istanbul'a maziden gelen bir armağan olsun" önsözü ile tüm istanbul sevenlere, istanbul aşıklarına armağan edilmiştir.
2 entry daha
hesabın var mı? giriş yap