6 entry daha
  • metropol insanları arasındaki yeni trendin kahramanıdır organik besin. böyle yapınca daha modern oluyormuşsun.
    ama.
    aması var işte arkadaşım. artık bakıyoruz, önüne gelen gıda bilimcisi kesilmiş. biri çıkar askorbik asit kanser yapar der, öteki çıkar sütte antibiyotik var der, der de der. büyük gıda kartellerine direneceğim, kendimi zehirletmeyeceğim derken, esasında organik(!) gıda denilen olayın da çoğunlukla benzer kartellerin kontrolünde olduğunu bilmez. doğal olan her şey muhteşemdir zanneder, bu yüzden yıllardır en az katkı maddeleri kadar kanserojen olan mikotoksin deposu ne idüğü belirsiz, ama katkı maddesiz (ki o da şüpheli, organik ürün logosu bulunan ürünlerin adamakıllı denetlendiğini mi zannediyorsunuz?) gıdalar yer. kanser vakaları artıyor, bu da sırf gıdadaki katkılardan dolayı yalanına inanır, ama geçen yüzyılla bu yüzyıl arasındaki tıbbın ilerleyişini göz ardı eder, sebebi bilinmeden belki de kanserden ölen insanları göz önüne almaz böyle bir istatistik türetirken. dünya nüfusunun artışıyla orantılı olarak tarım alanlarının azalmasını göz ardı eder, herkes doğal (lan nasıl doğal, 30 yıl gübreli tarım yapılmış toprakta ertesi yıl gübresiz üretim yapılınca her şey düzelir mi zannediyorsun, düzelmiyor) tarımla beslensin, kimseye gıda yetmesin, herkes açlıktan kırılsın.
    öteki tarafı da var tabi ki olayın. bütün gıda üreticileri, ister organik üretsin ister atomlarından sentezlesin, karını maksimize etmeye çalışıyor. ve internet çağında, herkesin bilgiye kolay ulaştığını zannettiği ama yazılanların %99'unun yalan olduğu çağda herkes kendini kurtarmaya çalışıyor. iki taraf da parayı bastırıp yalandan bilimsel araştırmalar yaptırıyor, iki taraf da kendini iyi göstermek için etik metik dinlemiyor. sen organik üretim yapan adamın gerçekten kimyasal kullanmadığını mı zannediyorsun? organik tarım yaptığını iddia eden ve organik ürün logosuna sahip üreticilerin analiz raporları düzenli olarak bana geliyor, görmek ister misin? ya da en muhteşem zannettiğin gıda işletmelerinin yaptığı tahşişleri-hileleri bilsen acaba bir daha bir şey yiyebilir misin?
    bu olayın tek ve ütopik bir çözümü var. iki tarafı da gerçekçi ve sıkı bir şekilde denetlemek ve insan sağlığına aykırı bir şey yaptığında anasından emdiği sütü burnundan getirmek. ama dünyadaki tüm hükümetler paraya taptığı için ne yazık ki olmuyor böyle bir şey ve biz bir o yana bir bu yana savruluyoruz.
19 entry daha
hesabın var mı? giriş yap