5 entry daha
  • 3d goruntu kalitesinde sistemlerin iyiliginden ote (ki su daha iyi bu daha kotu denebilecek kadar bi fark yok aralarinda) projektorlerin performansi onemlidir. netekim 3d gosterebilmek icin projektorlerin onune konan ekstra zimbirtilar isigi 3/4 oraninda azaltmaktadirlar. ki bu sebepten 3d filmlerde, hele artik simdiki dijital projeksiyon doneminde, 2 projektor ayni anda kullanilmaktadir ki yine de gorebildiginiz parlakligin orani olmasi gerekenin en fazla yarisidir. kisaca performansi kotu olan bir projektor ile en kral (!) 3d sistemi yine en rezil sonuclari verecektir.

    o zaman varolan 3d sistemleri**** arasinda nasil secim yapiyor sinema salonlari sorusunun cevabi parasina goredir. netekim aktif gozluklerin kullanildigi sistemler gorece daha ucuz olmasina ragmen gozluk masrafi buyuk isletmelerde korkunc denecek seviyelere cikabilir. netekim film sonunda bu gozlukler geri toplanir ve kimse asirmasin diye de tek sira cikarilirsiniz salondan. pasif gozluklerin kullanildigi sistemler ise sistem olarak gorece daha pahali olmalarina ragmen gozlukler sudan ucuzdur, ki kendilerine disposable glasses denmektedir. yani buyuk sinema zincirleri icin tercih sebebidir. yani cevabi ozetlemek icin kisaca tamamen duygusal da diyebiliriz.

    bonus olarak reald ve master image icin silver screen sarttir. dolby 3d'yi misal barco projektorlerine eklemek cok kolaydir. fabrikadan bile oyle alabilirsiniz. yani her konuda cogu zaman oldugu gibi her sistemin maddi ve goruntu acisindan avantajlari ve dezavantajlari vardir. ve yine her konuda cogu zaman oldugu gibi kim diyorsa ki en kral sistem bende kime gore neye gore diye sormak en dogru tutumdur.

    tabi bir de unutmamak lazimdir ki hangi sistemde izlerseniz izleyin gordugunuz imaj 3d degil stereoskopiktir. bu hesaba gore ilk 3d goruntu hadisesi de tee 1922'de yapilmistir.
100 entry daha
hesabın var mı? giriş yap