136 entry daha
  • tarihi değiştirme potansiyeli yüksek başarısız bir girişime ışık tutan belgesel aksiyon tadında film. öncelikle yönetmen koltuğunda bryan singer adını görünce ister istemez bir heyecan kaplıyor bünyeyi. e tom cruise adı da flaş. hoş kendisinin öyle aman aman bir oyunculuğunu görmüş değilim ama yine de severiz tom abiyi. filmimzde ise, dünya tarihine adını kanlı harflerle kazımış, dünya savaşı çıkaracak kadar tarihe yön vermiş adolf hitler'e düzenlenen 15. ve sonuncu suikast öyküsünün öncesi, esnası ve sonrasına tanık oluyoruz.

    --- spoiler ---

    öncelikle bunu yazmazsam ölürüm. arkadaş kötülere hakikaten hiçbir şey olmuyormuş. adamın götünde bomba patladı bana mısın demedi. bildiğin havaya uçtu be o oda. öte yandan bizde de adamın beynine kurşun girdi iki haftada ayağa kalktı. lan benim ayağım kaysa merdivende pekmezi anında akıtırım.

    neyse efendim az buçuk tarih okuduysanız veya der untergang gibi hitler'in son zamanlarını harika anlatan bir filme denk geldiyseniz zaten hitler denen katilin ölümünün kendi ellerinden olacağına aşikarsınız demektir.
    ancak singer öyle güzel bir gerilim vermiş ki, hitler'in sesini telefonda duyana kadar albay stauffenberg'in planında başarıya ulaştığına nerdeyse inanıyordum.
    almanca ingilizce tartışmalarına fazla katılmak istemiyorum ama şu filmde herkes ingilizce konuşurken sadece hitler almanca konuşsa hiç sırtıtmazdı bence. bence hitler'in insanları etkilemesinde dilini kullanmasının etkisi olduğunu düşünüyorum. ölesiye nefret ettiğim bu adamın sert alman aksanıyla söyledikleri, karşısındakini kuşkusuz etki altında bırakıyor. hitler performansı olarak da der untergang'da bruno ganz'ı izledikten sonra artık başka performanslarda aynı başarıyı beklemiyorum bile. kabul biraz önyargı ama napalım adam hitler'i resmen mezarından kaldırıp filmde oynatmış gibiydi.
    dünya savaşı esnasında, vatanları ve führer'leri arasında tercih arayan ve tercihlerini bize göre doğrudan yana kullanan bir grup insanın dünya tarihinin gidişatına viraj koyma çabalarına tanık olurken, hitler'e olan nefretimizden dolayı o darbenin yapılmasını ölesiye isterken buluyoruz kendimizi. bence bu da yönetmen singer'ın seyirciyi hikayeye kolayca adapte etmesi ve filmin temposunu asla düşürmeyerek sonuna kadar seyirciyi filme bağlı şekilde tutmasında yatıyor.

    --- spoiler ---
131 entry daha
hesabın var mı? giriş yap