2 entry daha
  • iki yıldır kahrımı çeken alet. ikinci yaşını doldurduğu şu günlerde ben de onun kahrını çekmeye başladım.

    önce bendeki konfigürasyonu belirteyim:
    - intel pentium dual cpu t2330, 1.60 ghz.
    - görüntü olayını ana karttan hallediyor, yani paylaşmalı.
    - hd: 120 gb fujitsu (10 gb kadarını önyüklemeli vista home basic os'a ayırmış).
    - dvd reader/writer matshita
    - aldığımda 2 x 512 mb ram vardı ama sonradan bir tanesi çıkarıp 2gb ram ekledim ve toplamda 2550 mb oldu. uçmasa da düzgün yürüyor.
    - ekran 15.2"
    - parmakizi sensörü var ama ilk günden devre dışı bıraktım çünkü bu alet kaldırmaz öyle şeyler.
    - usb 2.0 sağ tarafında üç adet diklemesine koymuşlar ve sol tarafta 1 adet yatay koymuşlar.
    - ethernet broadcom 10/100
    - bluetooth var
    - ekranın arkası metalik gri ama yer yer rengi atmaya başladı.

    piyasadaki en dandik ses kalitesi (realtek driver'lar var) bu makinede. apörlaları koydukları yer klavyeyle yazarken bileğinizin altında kalan kenarda, yan yüzeyde. doğru dürüst bir şey dinlemek mümkün değil.

    iki ay kadar önce klavye zigi tuttu. yazıcıoğlu'na gittim, 100 tl'ye varan çeşitli fiyatlar aldıktan sonra 50 tl'ye bir tane buldum ve oracıkta değiştirdim, dükkanda bütün tuşları tek tek test ettim ama dalgınlığıma geldi, orijinal klavyemde space tuşunun solunda büyüktür ve küçüktür işaretleri vardı. şimdiki çakma klavyemde o tuşlar eksik. nasip.

    ekran kenardan dar açıyla bakınca kırmızıya çalmaya başladı. klavyeyi değiştirirken onun da fiyatını sordum oem'ciye. 120 ile 150 tl arasında bir şey söyledi. düzgün açıyla bakınca sorun yok. ileride iyice kararıncaya kadar kullanacağım, sonrası manitu kerim. zaten ekran parlaklığının vaio kalitesi gibi bir iddiası hiç olmadı.

    pil ömrü iyi değil. güç tasarrufu modunda minimum aktivite ile en fazla bir buçuk saat. normal aktivite (webde gezinmek, word belgesi üzerinde çalışmak, vs.) ile bir saat kadar.

    kurulumda içinden bir ton lenovo yazılımı çıkıyor. ilk aldığımda hevesle hepsini kurmuştum ve zaman içinde kurulu kaldıkları halde devreden çıkarmıştım. geçen hafta format attım (daha doğrusu rescue and recovery opsiyonuyla hard disk'teki os partisyonundan fabrika çıkışı haline geri döndürdüm), bu kez çoğu lenovo yazılımını kurmamayı seçtim, hayvan hafifledi sanki.

    bu makineye yaptığım en hayırlı yatırım, pcmcia yuvasına sokulan dörtlü usb çoklayıcısı oldu. "pcmcia to usb adapter" dedikleri bu adaptöre 45 tl verdim, ekstradan dört tane usb yuvam oldu, üstelik makinenin kendi usb çıkışlarından çok daha hızlı çalışıyor çünkü makinenin dahili veriyollarını* kullanıyor. bir sürü harici hard diskiniz varsa, aralarında veri aktarımı için elzem. sadece lenovo 3000 kullananlara değil, laptop'u olan herkeşe tavsiye ediyorum. büyük bilgisayar mağazalarında bulunmuyor. daha ziyade yazıcıoğlu, mecidiyeköy gibi yerlerde nispete küçük dükkanlara sormak lazım. almaya giderken bilgisayarınızı da yanınızda götürün, deneyip de alın ki daha sonra cezasını ayaklar çekmesin. şuna benziyor.

    adamlar işlemci fanına erişim için aletin tabanında ayrı bir vidalı bölme yapmışlar. bu işlerden az anlayanlar - yani nereye dokunulup nereye dokunulmayacağını ve hangi vidanın nereden çıktığını bilenler - bile kolaylıkla kapağı söküp fanı temizleyebiliyor. iyi bir özellik. zira başka laptop'larda pervaneye erişmek için yerin beş kat dibine kadar kazmak gerektiğini biliyorum.

    şehrin göbeğinde yaşayan her insan gibi ben de reklam bombardımanı altındayım; her sabah gazetenin arasından düşen broşürlerde, billboard'larda, gittiğim avm'lerde, webde gezindiğim her sitede, dağ taş her yerde birileri bana yeni laptop al al al diye bağırıyor ama bu lenovo için ölene kadar mokoko diyorum. geberdiği gün gider alırım uygun bir şey.

    son söz: iki senelik aletin nesi için tavsiyede bulunulur bilmiyorum ama belki birileri ikinci el almayı düşünüyor diye söyleyeyim: iş görüyor, beklentisi yüksek olmayanlara tavsiye ederim.

    .

    son sözden sonraki son söz: lenovocum iyice bunayınca bir kenara koydum ve yeni bir 15 inçlik macbook pro alıp apple cephesine iltica ettim. lenovoyu şimdi sadece bayramlarda ziyaret edip elini öpüyorum.
1 entry daha
hesabın var mı? giriş yap