11 entry daha
  • türkiye'de köşe yazarlığı ülkenin küçük bir özeti gibidir; bir yazar her konuda uzmanır. siyaset, ekonomi, uluslararası ilişkiler hatta futbol... haftanın altı günü köşelerinde bu konular hakkında yazılar yazarlar, ya da yazmak zorunda bırakılırlar. ne kadar doğru ve üretkendir bilemiyorum her gün yazı yazmak. ya da her gün yazı yazdığınızda o yazıyı derinlemesine araştıracak, sindirecek vakit kalır mı bilemiyorum.

    oysa yurtdışında köşe yazarlığı biraz daha farklı işlemekte, ki bence çok daha verimli bir biçimde işlemekte. şöyle ki, her yazarın belirli uzmanlık alanı mevcut olur, ve ihtiyaç duyulduğunda yazarlar gazetelerin yorum kısmına. bir yazarın her gün yazı yazması çok da olağan değildir. gazetenin köşe yazarları dışında bir de uzmanlar yazar ara ara yorumlarını makale olarak. kemal derviş'in daniel roubini'nin hatta ahmet davutoğlu'nun makalelerine rastlayabilirsiniz gazetelerde.

    ayrıca türkiye'de köşe yazarları malesef siyasi görüşlerine çok bağlıdırlar ve köşe yazılarına da doğal olarak yansır bu durum. hatta bazı yazarlar işi partizanlığa vurarak soğutur kendilerinden. belirli siyasi görüşü olan birisinin tamamen tarafsız olmasını beklemek saflık olacaktır, fakat yazılarda objektifliğin kaybedilmemesinin çok önemli olduğunu düşünüyorum. başta da dediğim gibi, bu ülkenin köşe yazarları aslında bizim özetimizdir.
8 entry daha
hesabın var mı? giriş yap