21 entry daha
  • core2 quad 2.33ghz, 4gb ram , ati hd4650(512 mb, paylaşımla 2 gb) ekran kartı içeren sistemimle ilk izlenimlerim;

    pc şu ana kadar hiç bir oyunda bu kadar kasmamıştı, rahat bir şekilde oynayabilmek için shadow, motion blur, car detail vs. gibi ayarları minumum yapmak zorunda kaldım. ama sanıyorum ki yamalar çıkacaktır. bu kadar olmaması gerektiğini düşünüyorum. ayrıca şahsi tercihim yarış oyunlarında, abartı grafiklerden çok maksimum fps yönünde. o yüzden kötü grafikleri var, çok süper grafikleri var gibi yorum yapmayı kendimce yersiz görmekteyim.

    oynanabilirlik konusunda da artık bariz birşey var ki yeni yarış oyunlarının tümünde kalitesiz de olsa analog oynanabilmesi için bir direksiyon şart. shift1'e göre daha oynanabilir kılınmış. oynanabilir derken gerçekçilikten çalınmış manasında değil. shift1'de bazı sürüş dinamikleri saçmaydı, daha doğrusu abartılıydı, yeni oyunda ise bunlar düzeltilmiş. gerçi daha süper güçlü arabalarla oynamadım. ama belli ki gerçekçi olsun diye oyun oynama zevkinden taviz vermeyeceğiz. bir de zaten bu tarz oyunlar oynarken tüm sürüş yardımcılarını kapamak lazım gerçekçilik konusunda konuşurken. tabii oyun daha zevkli bir hale de geliyor. dediğim gibi direksyonla ve tüm sürüş yardımcıları kapalıyken pc'de hasret olduğumuz bir yarış oyunu olmuş. şöyle ki f1* bekliyorduk mesela pc için, velhasıl çıktı da. çıkmasaydı daha iyi olurdu bence. f1 gibi pist yarışlarının en önemlisinin berbat şekilde yaratılması, pist yarışı sevenler için shift2'yi bu yüzden çok değerli kılmaktadır. çünkü viraja giriş ve çıkış dinamikleri gerçekten tatmin edici. kısaca oynanabilirliği hem gerçekçilik sevenler hem de arcade(sürüş yardımcılarını kapatarak) sevenler için çok uygun.

    buna ek olarak kontrol ayarları gayet tatmin edici miktarda ayrıntılı ve verimli. joystick ve direksiyon kullanıcının tercihine göre çok güzel ayarlanabiliyor. bir yarış oyununda en önemsediğim şeylerin başında yer alır.

    araba çeşitliği beni en mutlu eden kısımlarından ama asıl önemlisi modifaksyon kısmı. need for speed ve modifaksyonu ne zaman bir arada duysam uçuk çıkarır, gece kabuslar görürdüm. nfs modifeyeleri, bana hep sokaklarımızda her türlü araca yapılan bilinçsizce ve abartı** modifiyeler sonucunda sokakta yarışarak ya da mal mal hareketler yaparak duvara patlayan keko, apaçi gerizakalı tiplerin oyun parkı olduğunu düşündürmüştür. daha ilk gran turismo'dan da nasiplendiğimizden ötürü hiçbir oyunda modifiye tatmin edememişti. bir oyunda modifiye seçeneği olacaksa açıklamalı; neyin ne olduğu, çeşitli ve bol seçeneklerle sunulmalı. bu oyunda da elbette bir gran turismo olmasa da bu tat yakalanmış. zaten bana göre bu oyun sokakta hız yapıp mal mal hareketler yapan bir kişinin seveceği bir türden oyun da değil. bu oyunu adamakıllı oynamak, cesaret ve "ben çok iyi araba sürerim" babında özgüven diye addettikleri şeyden daha zor.

    career kısmı da iyi tabii ki. nfs career kısımlarını her oyununda hep kotarmıştır zaten. bu tarz oyunlarda düşük araçlarla başlamak hep sıkıcı gelmiştir ama mantıklı ve doğru olan bu. hem oyunun dinamiklerine alışırken hem de oyunu bitirmeye yöneltiyor. tecrübe puanı* shift1'de de olduğu gibi bu oyunda da var ve önemsendiğinde oyunu gerçekten çok eğlenceli kılan bir zamazingo. temiz tur atmak, köşeleri iyi dönmek, takip etmek yarış içinde önemsendiğinde oyunu heyecanlı kılıyor. ayrıca quick race'de kazanılan xp'ler de career'de haneye yazılıyor. bu da bir diğer güzellik, böylece serseri mayın gibi ortalarda dolaşırken xp kazanabiliyoruz.

    oyunlarda drift seçeneğinde genelde oyunun dinamiklerini dahakolay ve güzel driftler yapılabilmesi adına değiştirirler. bunda o kadar oynanmamış. ama drift çok da önemli değil esasında.

    multiplayer kısmını ayıptır söylemesi orjinal oyun almadığım için ve üzelerekten oynayamadığımı söylemek zorundayım. (bir bilen yardım ederse süper olurdu)

    sonuç olarak tadında bir ve olmuş bir oyun. need for speed, carbon ve benzerleri furyasından sıyrılıp bu güzel oyunu yapmış. elbette bir gran turismo değil ancak ps3'ü olmayanlar için biçilmiş kaftan.

    ek olarak güzel bir rally oyunu için (bkz: wrc 2010)

    bir de eklemeden geçememeyeceğim, aracın standart kokpitinde racing radio yazıyor. frekansını versinler biz de dinleyelim.
28 entry daha
hesabın var mı? giriş yap