14 entry daha
  • hakkında hiç bir şey bilmeden, sırf hareketli bir şeyler seyredebilmek için gidip izlediğim 3. sınıf bir aksiyon/bilimkurgu filmi. konu yerlerde. sonu gelmek bilmeyen, gereğinden fazla üzerine durulmuş ergen tripleri/sorunları ile bayan film. filmin neredeyse son 30 dakikasına kadar bu ergen triplerini filan izliyoruz hatta. bir türlü konuya girilemiyor. konuya girileceğini düşündüğümüz anda da her şey bir anda olup bitiyor. en sonunu da tutarsa bir kaç film daha çekeriz abiler ablalar mantığı ile açık bırakmışlar.

    tarih öncesi astronotlar(!)'dan, the-x files'a kadar pek çok göndermeler var. fakat bu göndermeler hiç de öyle üzerine düşünülüp yapılmamış. sadece alelade bir şekilde filme serpiştirilmiş. bu bakımdan da ciddi anlamda sırıtmış.

    kısacası zaman öldüreyim, kafamı dağıtayım diyorsanız ideal bir film. fazla bir beklenti içine girilmeden izlenmeli. görsel efektler konusunda ise hakkını vermek gerek.

    not: saçma sapan bir sahneyi de barındıran film ayrıca. kimera (sanırım adı buydu) adı verilen ve o sırada köpek kılığındaki uzaylı zımbırtı arabanın içinde dönüşüme uğruyor. arabanın resmen ağzına sıçılıyor. fakat filmin en sonunda aynı arabayı sadece ön camı çatlamış bir şekilde görüyoruz. bu kadar bariz bir hatayı nasıl yaptıklarını anlayamadım. küçücük köpek resmen hulk misali kocaman bir yaratığa dönüşüyor. o araç nasıl sağlam kaldı lan?
33 entry daha
hesabın var mı? giriş yap