33 entry daha
  • ortalama üstü bir korku filmi olmuş. türün ve de serinin meraklısı olmamama rağmen ben bile sevdim filmi. çünkü; hem bilinen korku filmi klişelerinin hemen hemen hepsiyle dalgasını geçiyor, hem de buna rağmen kısmen de olsa, klişelerden uzak kalmayı başarabiliyor. orijinal tarafları da var yani filmin. daha detaya inersek;

    --- spoiler ---

    açılış sahnesi çok iyiydi. bir süre; hangisi gerçek, hangisi film anlayamıyorsunuz. onu çözmeye çalışırken de, hızlı bir başlangıçla aksiyonun içinde buluyorsunuz kendinizi. daha ilk dakikadan insanları filme bağlamak için çok iyi bir başlangıç. zekice.

    ayrıca; film boyunca alttan alta devam eden 'korku filmi geyikleri' ve özellikle iki polisin bu konu üzerine konuştukları sahne de çok hoş. seyirciyi hem her an bir yerlerden eli bıçaklı bir adamın fırlayabileceği düşüncesiyle diken üstünde tutuyor, hem de sürekli korku filmi klişeleriyle dalga geçerek; 'bu izlediğin sadece bir film' diye bağırıyor film.

    yalnız, böyle filmlerin en önemli merak unsuru olan 'katil kim' olayının biraz bokunu çıkartmışlar. tamam, her film seyircisini ters köşeye yatırmak ister ama bunlar bu olayı abartıp; sırf seyircinin katili tahmin etmesi mümkün olmasın diye, hiç olmayacak birini katil yapmışlar.

    bir kere o kızın katil olup, bir sürü insanı öldürmek için gerekli motivasyonu yok. tamam, kuzenini kıskanıyor falan ama kendi halinde, halim selim bir kız sırf kuzenini kıskanıyor diye tutup da o kadar adamı öldürmez. hadi motivasyonu falan geçtim, teknik olarak o cinayetleri işlemesi de mümkün değil. fizik olarak çok güçsüz zaten kız; bıçağı o kadar kuvvetli saplaması, insanlarla boğuşması falan mümkün değil yani. ha, diğer geek elemanla beraber yapmışlar kabul ama onun bile fiziği o kadar atraksiyon için yeterli değil bence.

    ama bu tarz mantık hatalarını bir kenara bırakırsak, iyi bir film işte. ayrıca, sarışın şerif yardımcısı da favori karakterimdi. o kadar tekinsiz bir rol çizmiş ki, hem sempatik görünüyor hem de her an her şeyi yapabilirmiş gibi geliyor insana. (bkz: wear a vest save your chest)

    --- spoiler ---
28 entry daha
hesabın var mı? giriş yap