110 entry daha
  • jerry seinfeld kusura bakmasın ama dünyada çekilmiş en komik dizi budur.

    larry david zaten seinfeld'in "making of" belgeselinde de anlatıyor, nbc bunlara çok baskı yapmış, larry david aslında hep aktüel kameralı, hiçbir konusu olmayan vs. bir dizi olarak düşünmüş seinfeld'i. fakat tabi nbc baskısı sonucu geri adım atmak zorunda kalmışlar ve ortaya seinfeld çıkmış. ama tabi nbc de haklı, iki tane tanımadığın loser tipli adam üzerinde kumar oynuyorsun, elbette biraz kuralına göre oynayacaksın, hizaya sokmaya çalışacaksın. şimdiki larry david öyle değil tabi, bir çok stüdyo dükkanın anahtarını vermek için sıraya girer, e öyle olunca da adam rahat rahat dizisi çekiyor, iyi de yapıyor.

    seinfeld izleyen ve seven insanların cye için o kadar deli olmamasının sebebi de büyük ihtimalle böyledir. nbc yöneticilerinin diziyi "kitleye yayma" güdüsüyle eğip bükmüş olması. başarılı değillerdi de diyemeyiz sanırım.

    ben mesela cye izlemeye başladıktan yıllar sonra izledim seinfeld'i yine de fikrim değişmedi. cye'nin başka hiçbir şeyde olmayan, enteresan bir şeyi var. the office de hissediyorum bazen bunu ama, yok o da farklı bir kategoride, olmuyor. michael scott veya dwight'ın gerçek-dışı olduklarını hissediyor insan bazen. (işin tuhafı steve carell "herkesin hayatında bir michael scott vardır, eğer yok diyorsanız o siz olabilirsiniz" demiş ama burada kast ettiği elbette farklı bir şey)

    uzun entry yazarken hep bilinç akışı yaşıyorum, bağlamdan kopuyorum. neyse cye bir yana, diğer her şey bir yanadır benim için.
413 entry daha
hesabın var mı? giriş yap