8 entry daha
  • milliyet yayınları'nca ağustos 1986'da basılan dokuzuncu baskısının arka kapağında şunlar;

    "günter wallraff, almanya'da yaşayan türk işçilerinin dramını kamuoyunun geniş kesimlerine duyurmak için, yaşamının iki yılını en kötü koşullar altında, en tehlikeli işlerde kaçak olarak çalışan türk işçileriyle birlikte geçirdi. onların çalışma ve yaşama koşullarını tanıdı.

    'iş pazarı'nın 'köle pazarı'na dönüştüğü, kaçak yabancılara tam anlamıyla öldürücü işlerin yüklendiği, insanların sırf yabancı oldukları için insan yerine konulmadıkları o 'en alttakiler'le birlikte, günter wallraff, türk işçisi ali levent olarak iki yıl inşaatlarda, mcdonalds'da, thyssen'de kaçak işçiler arasında çalıştı. büründüğü kılığı kimse farketmedi; tüm kapılar yüzüne çarpıldı. gelişmiş bir sanayi toplumunda yabancı işçilerin özellikle, türkler'in yaşadıkları cehennemi yakından gördü. kar uğruna bile bile ölüme gönderilmelerine tanık oldu."
    yazan kitap.

    lise zamanlarımda elime geçmiş bir kitap aynı zamanda. okurken bir hayli şaşırmama da sebep olmuştur. içinde ilaç firmaları için kobaylık yapan insanlardan, kot taşlama bölümlerinde tedbirsiz çalışan insanlara kadar bulabilirsiniz. okunması gereken kitaplardan biri diye düşünürüm.
9 entry daha
hesabın var mı? giriş yap