32 entry daha
  • son zamanlarda seyrettigim en guzel bilim kurgudur. evet oyunculuklar kolpadir, evet aksiyon neredeyse hic yoktur. ama atmosfer on numaradir. ne olup bittigini cok aciklamadan hikayeyi surdurmek, filmin izlenilebilirligini ciddi miktarda arttirmistir. hikayenin gectigi dunyada bir seyler olmus ama o dunyada yasayan insanlarin da olay hakkinda cok fikri yok, ayni su anda afganistan'da neler oldugu hakkinda siradan insanlarin bir fikri olmadigi gibi.
    dolayisiyla, izlerken bizim de bilgilerimiz, dikkatimiz ve yorumlama yetenegimiz ile dogru orantili olarak artiyor. ileri sararak seyredildiginde haliyle, ne oldugu belli olmayan bir seyler izlenmis oluyor.

    --- spoiler ---

    bu arada filmde uzaylilar icin monsters tabiri kullanilmiyor, haliyle filmin ismi direk olarak kimi isaret ediyor saibeli. bu da yetmezmis gibi, civar halkin en buyuk korkusu uzaylilar degil, ucaklarin attigi bombalar. sonlara dogru, karakterler chichen itza benzeri bir yapi uzerinde, abd sinirinda orulen devasa duvara bakiyorlar(maalesef film burda en buyuk falsosunu veriyor galiba, oralarda maya sehri yok diye biliyorum ama bir bilen dogrularsa sevinirim) . suphesiz ki bu sahne de sadece bak cgi duvar yaptik, bari gosterelim diye konulmamis.

    --- spoiler ---
    bir district 9 ya da bir moon degil ama, benzerlerini skyline, battle los angeles gibi orneklerin olusturdugu bilim kurgu sinemasinda mustesna bir ornek olmus, iyi de olmus.
30 entry daha
hesabın var mı? giriş yap