5 entry daha
  • bu secimlerin yarattigi travmayi milliyet'in bir sonraki gunku mansetiyle anlatmak mumkun: "anayol'a dogru: secmenden sol destekli anayol mesaji geldi." bakiyorsun sonuclara, birinci olan parti refah partisi. bu manset, sonrasinda yasayacagimiz surecin de gostergesi oldu zaten.

    yalniz bu secimin esas galibi bulent ecevit olmustur, bakmayin siz. 1980 sonrasi yasaginin kalkmasiyla birlikte siyasete dondugunden beri bitmez tukenmez bir liderlik hevesi ve enerjisiyle solu alip milliyetcilige dondurme cabasi guden ecevit, shp'yi en sonunda kivama getirmisti. deniz baykal'in surekli erdal inonu'yu alasagi etmeye calismasi meyvesini verip de shp deniz baykal onderliginde chp'ye donusunce, turkiye solu tam anlamiyla "ayni kazagin laciverti" kivamina gelmis, 1994 yerel secimlerindeki fiyaskolar da duruma tuy dikmisti. turkiye solu, 1980 darbesi sonrasi son nefesini iste bu donemde vermis, ardindan bulent ecevit kullerinden dogmustur. adana'da dsp birinci olmustur desem cumlenin gerisi tamamlanir.

    turkiye solu'nun basini yiyip bitiren "birlesin" baskisinin turkiye saginin basini yemeye baslamasi da bu secim sureciyle bas gostermistir. tabii bu gazi veren anaakim medya, turkiye saginin akp catisi altinda birlesmesini uzun sure idrak edemeyecekti o ayri. onlarin kafasindaki senaryo farkliydi halbuki.
8 entry daha
hesabın var mı? giriş yap