30 entry daha
  • * oğuz atay sev. bu şart.

    * nietzsche'den alıntı yap. (irvin yalom'un ünlü eserinde yeterince malzeme var, sana yeter.)

    * adı duyulmamış birkaç yerli grup veya şarkıcı öğren. (valla 95 yılında yaşar kurt sayesinde çok ekmek yiyen oldu. sonra piyasalaştı, neyse... eren kazım akay var mesela... halen pek tanınmıyor...)

    * birkaç basçı adı öğren. davulcuları, gitaristleri bilen çoktur ama basçılar gölgede kalır. hatta müzik dinlerken "basları duyuyor musun, ne güzel çalmış... " de.

    * çok konuşma, manalı manalı gülümse.

    * "sen ne düşünüyorsun?" diye sorarlarsa, alaycı bir tavırla "bunların üstüne ne denir ki?" de... onlardan çok bildiğini ama "dengin görmediğini" sanırlar.

    * dövme yaptır ama çince, japonca bişi olsun. "anlamını sadece ben biliyorum, kimseye söylemedim, söylemem... " de. gizem yarat.

    * şarap iç, önce kadehi salla, kokla, falan. rakı içerken "değişik bişi yapıyormuşsun, marjinalleşmişsin" havasına bürün.

    * sık sık uzaklara dal, ortamdan kop...

    * fransız filmlerinin modası geçti, isveç sineması falan ilgini çekiyor. ispanyol ve italyan filmleri sıcak oluyor. almodovar'ı sev. inarritu'yla arriga'nın küsmesi iyi olmadı, özellikle arriga bu işi beceremiyor. kendinden emin bir tavırla söylersen, "neden?" diye soramazlar zaten...

    edit: o kadar da kastım, tzsch'den birini unutmayayım diye, yine başaramamışım... :)
32 entry daha
hesabın var mı? giriş yap