4 entry daha
  • türkiye'de kaynak enstitüsü bulunmaması nedeniyle yurtdışındaki enstitülerin desteklediği an itibariyle 3 kurum tarafından verilen eğitim sonucu edinilen yetkilerin bütünüdür.

    en eski eğitim kurumu otdü olup gedik vakfından sonra son olarak izmir ege üniversitesi'nde eğitimi verilmeye başlamıştır.

    kurs boyunca yaklaşık 2.500 sayfalık döküman sahibi olunup 6 ay gibi bir sürede bunların tamamından iki defa sınav olunmaktadır (izmir ege üniversitesinde durum böyle en azından). sınavlar çoktan seçmeli ve sonrasında sözlü mülakat şeklinde insanı zorlayan, kastıran, heyecanlandıran ve kaldıramayanları ağlatan niteliktedir.

    kurs kapsamında, malzemelerin atomik yapısından başlanıp bunları bir araya getirmek için kullanılabilen tüm yöntemler (kaynak, perçin, yapıştırma vs.) hakkında uygulamadan dökümantasyonuna kadar her şey öğretilmektedir.

    bu sektöre gönül verenler için faydalı bir program olup zevk dahi alınabilir. ancak meslekten uzak olanlar için anlamsız yanları vardır (ilkokulda "bu üçgenin alanını hesaplamak bizim ne işimize yarayacak şimdi" geyiği bu konuya güzel bir örnektir).
34 entry daha
hesabın var mı? giriş yap