200 entry daha
  • "hiç kitaba sadık kalmamışlar yaw" geyiği yapmayacağım. önceki 7 filmden alıştık çok önemli detayların atlanmasına, ancak bu filmi rezalet yapan başka unsurlar var.

    ----spoiler----

    1) o nasıl bir oyuncu seçimidir amına koyim? lily'nin gözleri göz göre kahverengiydi. sıfatınıza tüküriyim. epilog kısmına hiç değinmiyorum bile. orada o adamların 36 yaşında falan olması lazım.

    2) şu filmi kitabı okumayıp izleyen, bir de üstüne "güzel film" diye saçmalayan mallara soruyorum: voldy'nin harry'i ormanda niye öldüremediğini anlayabildiniz mi? nah anladınız, çünkü harry-dumbledore diyaloğunun en önemli kısımları yoktu. ayrıca, ne part 1 ne de part 2 boyunca dumbledore'un hikeyesini ve dumbledore-grindelwald ilişkisini de açıklamaya gerek görmemiş yates efendi. siz onun yerine gidip saçma sapan köprü patlatma, yılan kovalama sahneleri koyun aferim.

    3) insanlar prince's tale kısmını çok beğenmiş anladığım kadarıyla ama, orada da önemli sahneler yoktu. fred'in ölümünde gerçekleşen mükemmel dramadan eser bile yoktu, cesedi gösterip geçmişler.

    4) voldemort'un harry'e tekme tokat girdiği bir yer var ki sinirden ağlayacaktım. böyle saçma sapan bir şeyi koyun ama asıl duyguyu aldığımız voldemort-harry final konuşmalarının yarısını bile çekmeyin. amınıza koyim sizin.

    5) mesela bir yüzüklerin efendisi de asla kitapların derinliğini veremiyordu ancak savaş sahneleri o kadar başarılıydı ki, en favori filmlerimizden biri oldu rahatça. ben açıkçası bu kadar rezaletten sonra, çok iyi bir battle of hogwarts uyarlaması bekliyordum. ama bunun da içine sıçmaktan çekinmemişler. sinema genelde böyle şeyleri kitaptan daha iyi yansıtma kapasitesine sahip olmasına rağmen, kitaptaki epiğin yanına bile yaklaşamayan rezil bir savaş izledik. bu kadar iyi malzemeyle bu kadar kötü sıçılamazdı. o atmosferi mükemmel yansıtabilecek imkanları varken, utanmadan mcgonagall gibi bir ciddiyet abidesine komiklik yaptırmışlar falan.

    ----spoiler----

    sonuç olarak diyeceğim o ki, gitmeyin bu filme, para kazandırmayın ipnelere. imax 3d diye bir sürü para verdik, 3d'nin hakkını verecek bir halt da yoktu.

    senaryoyu bana verseler daha iyi yazardım.

    teenager yıllarımın efsanesinin sonunu piç ettin yates, senden nefret ediyorum, orospu çocuğusun.
307 entry daha
hesabın var mı? giriş yap