4 entry daha
  • a bronx tale enfes bir eserdir olmasina da bronx basligi altindaki kalabaligi goren muharrir kendi bronx tale'ni bu basligin altina sokusturacaktir, ne gam..

    bir vefali uzun yol dostu, bir kararsiz asabi arkadasimla manhattan yoresinden baska bir arkadasi ziyaret etme fikri hasil oldugunda 'manhattan'da ocagimiza incir agaci dikecek park parasi' konulu farsi sahneye koymamak adina daliverdik oneceden yapilan arastirmalar dogrultusunda bronx'un pelham bay denilen semtine gecenin kor vaktinde.. bronx'tan ummadigimiz olcude mureffeh gorunen caddelerde cirit atarken bos bir park yeri icin, polis sandigimiz guvenlik gorevlisinin, 'aha ben gidiyom, buraya park edin' demesi uzerine ferahladik ve birakip arabamizi yol aldik en yakin metro istasyonuna..

    manhattan'da 3 gunluk ziyaret ifa edildi ve bir hayli soguk bir pazar ogleden sonrasi arabanin biraktigimiz yerde teybi, tekerlekleri, iviri ziviriyla tam takim duruyor olmasi beklenmedik bir mutluluk kaynagi olarak algilandi, mutlu olundu.. surucu anahtari cikardi, delige soktu ve nefis bir cit sesi.. cevirmeden geri cikartti, anahtar kirilmisti.. araba anahtarlarinin kirilabilecegini ogrenmis olmak kisa gunun kariydi ama bronx'un orta yerinde, bir tatil gununde dimdizlak kalmis olmak olsa olsa tek perdelik bir trajedinin habercisi olabilirdi..

    amacsizca arsinlamaya basladik hic bilmedigimiz bronx'un sokaklarini ve daha bes dakika yurumustuk ki enfes bir manzarayla karsi karsiyaydik.. o ana kadar yalnizca turkiye'de olabilecegini sandigim, vitrininde eski yeni ayakkabilar ve ayakkabi tamir gerecleri barindiran, icerisi mis gibi kosele kokan, avuc ici kadar bir dukkan.. bir ayakkabi tamircisi.. iceride 50 yas ustu, onluklu, guleryuzlu bir amcamiz elinde cekic, onunde kalip ugrasiyor.. 'selamun aleykum' diye seslenmek geldi icimden dukkana girince, tuttum kendimi.. durumu anlattik ve ikinci surpriz, 5 dakika otede bir anahtarcinin varligindan soz ediyordu bu orta anadolu'dan cikip gelmis edali adam.. ve ikinci sok anahtarcida.. yine kucuk, aynen turkiye'deki gibi sicak ortamli, anahtar tamirciliginin yanisira ufak tefek tesisat malzemeleri falan satan bir dukkan.. birisi orta yasli, digeri genc (muhtemelen cirak) iki adam, yakmislar sigaralari elektrik sobasiyla isinmaya calisiyorlar ve burasi yanki deyimiyle 'new york fucking city'.. bronx'un kotu unune nazire yaparcasina sicakkanli ve guleryuzlu adamlar.. 5 dakikada hallediyor isimizi ve bu is icin 50 dolari gozden cikarmis olan bizden 3.5 dolar talep ediyor ve tezgahin arkasindaki duvarda adamin bilmem hangi meslek orgutunden aldigi ehliyetname asili, cerceveli ve sararmaya yuz tutmus.. bu gercekustu gibi gorunen ortamdan uzaklasirken, ikimiz de buyulenmiscesine suskun ve huzurluyuz..

    amerika'ya dair konusmak icin new york'u orneklem alanlara kufrediyorum ve bana bir gunlugune de olsa memleketim usak'taymisim hissini yasatan bronx esnafina saygilarimi sunuyorum..
93 entry daha
hesabın var mı? giriş yap