111 entry daha
  • bilimkurgu ile başlayıp aksiyon ile bitirilen reklam arası sinema çalışması. o kadar ki film hakkında diyeceğim tek şey markalar ve kör kör parmağım gözüne türünden reklamlar oldu. puma, apple, microsoft, msn, ford, cadillac, nokia... yemeklerde de burger king filan olsaydı diyeceğim keşke.

    filmde ışık çok kötü kullanılmış; özellikle de yakın plan çekimlerde scarlett johanson resmen güneş gibi parlıyordu. birde otobandaki kovalamaca sahnesi ise asla bir matrix değil. üstelik arabaların patlamasının teknik hilelerle yapıldığı acayip belli oluyor. hatta bir tane yakaladığım teknik ekip unutkanlığını da belirteyim. fimin 1:21:46'sında ekranın sağından giden arabaya hızla eski tren tekerleği çarpmaktadır ve o anda ekran boş olup sol tarafta bir başka tren tekerleği savrulmaktadır. görüntü akar ve iki saniye sonra patlayan arabanın altından beyaz bir duman fışkırır ve yolun ortasına da o gazın sebebi olan silindir tüp fırlar; hem de ne fırlama! tıngır mıngır sesi ile birlikte. bu sahne bana gladiator filmindeki arena sahnesinde devrilen at arabalarından tanıdık geldi.

    kanıt isteyenler için: 1.21.46 ve 1.21.48

    öte yandan lincoln 6-echo'nun filmin sonunda havalandırıcıyı devre dışı bırakıp ortalığı yakıp yıkma işine girişeceği sahne bana total recall'ın sonunu anımsattı; izleyen bilir her ikisi de aynı: biri ha elini orta yere bastırıp mekanizmayı açıp oksijeni salmış mars'a diğeri de şalteri indirip insanları dünyaya salmış.

    unutmadan iyi tamam beyaz donlar içindeki abilerimiz ablalarımız gerçek dünyaya kavuştular da peki bundan sonrası? kimse demesin senin hayal gücüne kalmış bir şey, saçmalık derim.

    steve buscemi güzeldi; hele ki fantazi dünyasının bir hayli genişliği ise takdire şayan olup hepimiz için ibretlikti: hemşire, rahibe, okul kızı... maşallah

    bunun çekilmişi var; hem de üç bölüm ve felsefi amacı: matrix
    daha güzeli var: total recall
67 entry daha
hesabın var mı? giriş yap