47 entry daha
  • --- spoiler ---

    genel olarak filmin ilk yarısını gerilim, ikinci yarısını dram olarak niteleyebiliriz.çoğu eleştiri filmin iki ayrı film şeklinde olmasıyla ilgili.tam tersi bu kurgu şekli filmin psikolojik yapısı için daha uygun.sıkıcı da olsa, filmin ikinci yarısı lucie'nin psikolojisini anlamamız için yapılmış.hem de ilk yarıda yeterince gerildikten sonra, ikinci kısımda soluklanıp kendimizi anna yerine koymamızı sağlıyor.

    filmde bana göre lucie ile anna'nın ilişkisinden çok, lucie ile gördüğü halisünasyon arasındaki ilişki daha dikkat çekici.bu sahnelerde hem gerilimi hem aralarındaki ilginç arkadaşlıktan dolayı oluşan dramı hissedebiliyoruz.

    "film bitti daha fazla ne olabilir ki?" derken örgütün esas amacının farklı olduğunu anlıyoruz, sonradan olaya dahil olan ninemizin açıklamalarıyla.finale gelirsek, vurucu bi son olsun diye kasılmış biraz sanki.yaşlıların eve toplanmasıysa komik bi detaydı.

    son olarak, işkenceye uğrayanların zombi haline gelmiş görüntüsü(faça izleri ayrı bi ahenk katmış), anna'nın derisinin soyulmuş görüntüsü(sırf kastan ibaret hali) filmden aklımda kalan etkileyici sahneler.

    --- spoiler ---

    haute tension'dan sonra fransızların bir başka ilginç yapımı.kendilerine; "böyle filmler yapcaksanız devam edin, her türlü yanınızdayız." diye sesleniyorum.
80 entry daha
hesabın var mı? giriş yap