53 entry daha
  • türk sineması'nda ender görülen filmlerdendir.

    bir kere konu müthiş hoş. mistik, ağzına kadar mavra dolu. şeytanı oynayacak daha iyi biri olamazdı, ali poyrazoğlu enfes oynamış. mazhar alanson'un bu denli rolüne, hafif her şeyi boşvermiş adam tipine cuk sesi çıkartarak oturacağı aklıma gelmezdi. ayhan sicimoğlu'nun filmde göründüğü her kare, ayhan bey'in çok amerikan filmi izlediğini kanıtlar nitelikte. öyle ki ayhan bey bulunduğu her karede gözlerini deviriyor, yakışıklı da bir adam zaten her zamanki gibi.

    gelelim atıf yılmaz'a. türk sinemasının hem sadece para için, hem sadece sanat için sinema yapan bence hala tek yönetmeni. adam açık açık para kazanmak için yaptım her şeyi demiş. ama filmleri piyasa filmlerinin bugünkü niteliksizlikleriyle dolu değil. ağzına kadar düşünülmüşlük kokuyor, yanık ot değil. hastasıyız!

    arkadaşım şeytan, sanki erken dönem amerikan sineması filmleri gibi. dönemine göre çok kısa zamanda çekilmiş ve öyle üzerinde uzun uzun düşünülecek, rahat bir film. aynı zamanda bir müzikal de. türk insanının istediği türden film, oynak oynak hani. filmin içine tchaikovsky bile koymuşlar; öh! işte bu yüzden yönetmeni atıf bey'den allah razı olsun. adam öyle bir rejisör ki, çağ değişiyor, ayak uyduruyor. altmışlardan ömrü vefa ettiği ikibinlere kadar kendini izlenebilir kılmış. film enfes. hastası olduk. izleyin izlettirin. son.
77 entry daha
hesabın var mı? giriş yap