2 entry daha
  • bir şair olduğunu söyleyip de şiirden gerçekten anlamayan insanların kurduğu bir şeydir. ya bu insanlar gerçekten hak yiyor arkadaş. geçen gün şurada #25127798 zekat vermenin artık gerekmediğine dair yeni bir vahiy inmiş olabileceği konusunda tespitlerimi sunmuştum. şimdi de burada hak yemenin artık caiz olduğuyla ilgili yeni bir vahiy gelmiş olabileceği konusunda tesbitlerimi sunuyorum. ya bu muhafazakar diye tanımlanan kendilerine müslüman diyen insanlarda gram insaf yok mu anlamadım. ikinci yeni için söyledikleri gerçekten çok acıklı.

    ya türkiye'de şiir alanında bir şeyler yapmak, kendini göstermek gerçekten çok zor. çünkü ülkemizden gerçekten çok büyük şairler çıkmış. birileri yenileri küçümsese de ben eskileri küçümsemem. allah beni korusun böyle şeylerden. bir fuzuli, bir baki, bir nef'i çok büyük şairdir. daha nice büyük usta vardır. ama gel gelelim ki bir nazım hikmet, bir edip cansever, bir orhan veli, bir turgut uyar, bir cemal süreya, bir attila ilhan, bir sezai karakoç da büyük şairdir. yani bunlar öyle iyi şiirler meydana getirmişlerdir ki aşılması da çok zordur bunların.

    bu noktada ne yapacaksınız, çok duyarlı olma, çok bilgili olma, çok emek verme gibi gereksiz şeylerle uğraşmak yerine çamur atacaksın. ezeceksin, saçma sapan yereceksin değil mi. yuh ya. gerçekten yuh. sinirlerim tepeme çıktı görünce. ya üçüncü yeniyi kurarsın da bir şeyler üretirsin dersin biz de üçüncü yeniyiz tamam derim aferin çok güzel. ama bu kadar da bok atmak olmaz arkadaş.

    gelelim heceye ve aruza. ya arkadaş yıl olmuş 2011 hala aruz ve heceyi savunuyorsunuz. şiirde ahengin sadece ölçüyle sağlandığı devirler daha tanzimat edebiyatı'nda sarsılmaya başladı. özellikle ikinci yeni'de ise tamamen aşıldı. isteyen yazar tabi yine bir şey diyemeyiz ama yazmayanı sanatsızlıkla suçlamak gerçekten çok abes.

    kaldı ki bu birinci ve ikinci yeniyi yeren şiirler gerçekten çok acıklı. siz bunlara şiir diyorsanız ben şiirden nefret ediyorum. bu ne ya. şiir sadece hece ölçüsüne göre ve kafiyeli yazılmış yazılar mıdır. eskiden her şey böyle yazılırdı ozaman nice matematikçiler, astronomiciler falan da şairdi öyle mi. bunlara olsa olsa manzum eser denir. hadi biraz şiire benzemiş manzume diyelim. ama şiir demeyelim.

    lütfen bir yerlere gelmek için birilerinin hakkını yemeyin. biraz insaflı olun. biraz insancıl olun, biraz müslüman olun eğer müslümanım diyorsanız. biraz daha dikkat edin sözlerinize. şiire bu kadar hizmet etmiş, insan duyarlılığınının ve sanatının anadolu'daki en üst noktalarındaki bu insanlara o kadar da saygısızlık etmeyin. lütfen.

    (bkz: ağlamak istiyorum sayın seyirciler)
    (bkz: ağlasam sesimi duyar mısınız entrylerimde)
10 entry daha
hesabın var mı? giriş yap