6 entry daha
  • soğuk algınlığımsı her hastalığın demirbaşı. ilk belirtilerinden ve de. nefes borusu, gırtlak ve sonra da damağın iğrenç bi şekilde kaşınması üzerine daha fazla dayanamayarak dünyaya getirilir. ve her defasında ta içinizden bir şeylerin koptuğunu, göğüs kafesinizin paramparça olduğunu, ciğerlerinizden bir dikiş attığını hissettirir. bazen ağzınıza sığmıyormuş, yakında kulaklarınızdan birini patlatarak yol almaya devam edecekmiş gibi gelir; bazen de bir dahakinde iç organlarınızı kusmaya başlayacakmışsınız gibi. kulak uğultusu yapar, duymayı kısıtlar..
    arada sırada abartır, her dakikanızın 25 saniyesini kendisine ayırmak zorunda bırakır; ki böyle durumlarda tiyatro, sinema, sınıf, konferans salonu falan gibi bir yerdeyseniz feci kasmanıza, kendi kendinize anlamsız bir baskı uygulayıp sonunda mosmor olmanıza neden olur. nitekim böyle vakitlerde bulunulan mekanda kendisinden başka her şey duyulamaz bir hal aldığı için insan kendinden rahatsız olur, kaçıp gitmek ister.
    kahkahaların baş düşmanıdır, gülmenizi engeller. çünkü kahkaha atma esnasında kesik kesik alınan nefesler gırtlak ve nefes borusu gibi uyuz bölgeleri "gıdık"lar, böylece öksürüğü önüne geçilemez bir hale getirir. böylece her espriye öksürülür. insanlar "nedir?" şeklinde bakar.
    genel olarak kötü bir şeydir. kötü adamların “öksürme be yeter artık!” şeklinde çığırıp saf küçük çocukları önce mor, sonra da psikopat etmelerine vesile olur.
    burun akıntısısız düşünülemez bir vücut olayıdır. (bkz: sümük)
    ve tanrısı için (bkz: boğmaca)
219 entry daha
hesabın var mı? giriş yap