19 entry daha
  • yurdumda sıkça görülen din kaynaklı cehaletin yaygın tezahürlerinden biridir sübyancılık kavramı. direk çeviri olmasa da gavur ellerde pedofili olarak bilinen bu hastalık, cinsiyete bakmaksızın, yetişkin kabul edilen bir kişinin (genel olarak 16 yaş ve üzeri kabul edilse de çok tartışmalı bir konu bu, kesin bir sınır belirlemek mümkün değil), ergenlik öncesi çağındaki, yani cinselliğe hazır olmayan yaşta bir bireye(bu da genelde 13 yaş ve altı sayılır) cinsel ilgi duymasıdır. yani bireyler arasındaki yaş farkının hiçbir şekilde, tekrar ediyorum, "hiçbir şekilde" sübyancılık(pedofili) ile alakası yoktur. yüksek yaş farkından kaynaklanan kimilerine göre çirkin olan durumlar, etik tartışmasıdır, şahsımca ilişkinin içindeki iki bireyden başka kimsenin de bunu tartışmaya hakkı yoktur.

    insanların ergenliğe girip girmediği, basit belirteçler izlenerek görülebilir, bu sürecin ne zaman başlayacağı kişiden kişiye göre de değişir, kardeşler arasında dahi denk olmayabilir.
    insanların ne zaman yetişkin sayılacağı ise kanımca tamamen sosyolojik bir konudur. işin içine biyolojinin yanı sıra psikoloji de girer.

    islamda yapılmış ve yapılmaya devam edilen, çember sakallıların keyiflerine dizgin vuramadıkları için itiraz etmediği mide bulandırıcı nikahlar genelde sübyancılığa girer. 12 yaşındaki bir kızla ilişkiye girmek kimin önünde yemin, kimin önünde dua edersen et tecavüzdür! ama 18 yaşındaki bir bireyin 16 yaşındaki başka bir bireyle ilişkiye girmesi türümüz için doğaldır, birçok ülke yasalarına göre de yasaldır. türkiye'de bu yaş her iki cins için(kadın-erkek) ve her üç ilişki türü(k-e,e-e,k-k) için de 18 olarak belirlendiğinden, bu ilişkiyi duyanlar büyük bireye yine sübyancı(pedofili) derler, sözlükte de böyle yazabilirler, yazıyorlar. fakat haberleri yok ki bir otobüse binip birkaç saat içinde gidebilecekleri mesafede, yani çok yakın bir ırkın yaşadığı topraklarda, 14 yaşında insanların cinsel ilişkiye girmesi yasaldır. yani buradaki yasalara bakıp 17 yaşındaki karşı cinse ilgi duyan insanı bir hastalık, hatta sapıklıkla suçlarlarken, bu işi bir iki saatlik otobüs yolculuğu sonrası yapmaları durumunda hiç kimsenin itiraz edemeyeceğinden haberdar değildirler. zaten biz buna cehalet demiştik, hala da diyoruz.
6 entry daha
hesabın var mı? giriş yap