10 entry daha
  • ailesine halihazırda yapılmış milyonlarca dolarlık röportaj teklifleri vardır. amerika'ya hemen dönebilmesi için özel jet sağlayacak kurumların olduğu bile konuşulmuştu.

    diğer tarafta da tecavüze uğradıktan sonra 47 bıçak darbesiyle vahşice öldürülmüş zavallı meredith kercher'ın uçak bileti parasını zar zor denkleştirip gelen ailesi var. odasında canilerle boğuşmuş, yarıçıplak şekilde kanlar içinde bulunmuş, sonra da unutulup gitmiş zavallı meredith var.

    evet işte bir pr mucizesi, bir medya balonu daha. öyle bir güç ki, bir cinayet davasının seyrini değiştiriyor. iyi süslenmiş bir güzel surat uğruna ne canlar yanıyor.

    şimdi gidip gönül rahatlığıyla uyuyabilirsiniz.

    not: savcılar daha duruşma başlamadan zanlıların serbest kalması durumunda temyize gideceklerini bildirmişlerdi. şimdi yerel mahkemenin kararını temyize götürüp italya'nın en üst mahkemesine taşıyacaklar. bu, bir katliamın suçlularının ortaya çıkarılması için son şans olacak.

    edit: italyan hukukuna göre, jüri kararını açıklarken gerekçelerini açıklamak zorunda değil. gerekçeler 90 gün içinde açıklanmak zorunda. açıklandıktan sonra ise savcılar temyize gitme süresi 45 günle sınırlı. italya ile amerika arasında suçluların iade anlaşması olduğu için amerika amanda knox'u bulup teslim etmek durumunda kalacak, ve bir adalet testi daha başlayacak. uzmanlar knox'un bir daha geri dönmeyeceğini belirtiyor. zavallı kurban italyan bile değilken zaten kötü şöhreti ve ekonomisi nedeniyle hayli güçsüz durumda olan italya adalet arayabilir mi, hiç sanmıyorum.
108 entry daha
hesabın var mı? giriş yap