15 entry daha
  • tek kelimeyle amerikan milliyetçisi bir film. kusura bakmayın ama bu filme mükemmel diyen biri body of lies örneğini hiç görmemiş demektir. evet yer yer sahneler oldukça doğal gösterilmiş. hatta bazı sahnelerde güzel ironiler var fakat anlamsız kalıyor filmin geneline baktığınız zaman. belgesel tadında olsaydı çok daha fazla objektif ve çok daha mantıklı çekilirdi diye düşünüyorum. bir iki sahneye ayıp olmasın diye amerikan karşıtı laf koymuşlar onun haricinde filmin başından sonuna araplara yönelik anlamsız ölçüde ırkçı ve nefret içerikli kelimeler var.

    senaryo sonuçta bu fakat amerikan milliyetçiliği yapacağım diye film boyunca ıraklıların ağzına "hoş geldin amerika, amerikan ordusu büyük, tanrı amerikayı korusun, tanrı özgür ırakı korusun" diye cümleleri yapıştırırmışlar. utandım açıkçası. bu filmin yönetmeni olan david o. russell denen adam bu işin amatörü değil. bu kadar basit olmamalı bu iş.

    film teknik olarak iyi mi evet, müzikler iyi mi evet, orijinal bir hikaye mi evet ama senaryonun dangalaklığı yüzünden genel olarak aynı şeyleri söyleyemem. tam amerikan milliyetçisi texaslı işi. kendilerini tatmin etmeleri açısından iyi bir seçim olur ki imdb yorumlarından da zaten fark edilebiliyor...
7 entry daha
hesabın var mı? giriş yap